На озброєння десантників надійшли бронемашини "Козак-7" (ВІДЕО)

Десантно-штурмові війська озброїли вітчизняними бронемашинами «Козак-7».

Кадри з використанням цих машин десантниками показали на YouTube каналі «Новини LIVE».

Бронемашини «Козак-7» розробило українське підприємство «Практика», інформує Мілітарний. Броньовик створений на шасі Ford F-550 з колісною формулою 4×4.

Машина оснащена двигуном Power Stroke V8 turbodiesel потужністю 390 к.с. та здатна розвивати швидкість до 150 км/год. Може перевозити до 9 бійців. Рівень балістичного захисту відповідає стандарту ПЗСА-5 (аналогічний стандарту НАТО STANAG 4569 lvl 2) та захищає від куль 7,62х51 мм у всіх проєкціях. Протимінний захист витримує міни потужністю до 6 кг тротилу.

Obrazets-oblo22zhky-3.jpg

Бронемашина «Козак-7» та «Козак-2М1». Січень 2022. Фото: ldc.org.ua

У 2022 році «Козак-7» презентувала ГС «Ліга оборонних підприємств» як спільний проєкт приватного оборонно – промислового комплексу, де як головний виконавець виступило ПрАТ «НВО «Практика».

Тоді Головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний та начальник Генерального штабу Сергій Шаптала підтвердили зацікавленість в продукції такого класу.

Початково ця броньована машина була розроблена для іноземного замовника за індивідуальним технічним завданням. Виробник повідомив, що машина добре підходить для ведення бойових дій в умовах міської забудови.

українські розробки українська техніка десантники

Знак гривні
Знак гривні