"Жіночі вагони": Укрзалізниця запускає пілотний проєкт із купе

Укрзалізниця запроваджує пілотний проєкт із купе, квитки до яких зможуть придбати лише жінки.

Про це повідомили в пресслужбі компанії.

"Ми тестуватимемо їх упродовж декількох місяців та разом з громадою і фахівцями приймемо рішення щодо масштабування. Це буде залежати від реального попиту та відгуків", — розповів голова правління АТ «Укрзалізниця» Євген Лященко.

Зазначається, що на першому етапі купити квиток у жіночі купе можна тільки через мобільний застосунок УЗ.

В УЗ також нагадали, що вже запускали таку послугу в 2010 році, але згодом відмовилися від неї через відсутність попиту.

photo_2023-05-23_11-55-20.jpg

Фото: УЗ

У компанії зазначили, що тепер, щоб запровадити таку послугу, потрібно розробити IT-рішення, внести зміни до нормативних актів, проконсультуватися з юристами, міжнародними та українськими громадськими організаціями.

Водночас в Укрзалізниці працюють над комплексним підвищенням безпеки поїздок: усі нові та модернізовані вагони — а це вже близько 15% вагонів у активному використанні — оснащені камерами відеоспостереження та кнопками виклику провідника.

"Наші залізничники уважно вивчили світовий досвід, адже жіночі купе або вагони існують у деяких країнах Азії та були протестовані в Європі. Ми віримо в комплекс заходів, де тривожні кнопки та сигналізація в купе, відеоспостереження, посилене патрулювання і невідворотне покарання за будь-який доведений прояв домагань відіграватимуть ключову роль у викоріненні цього явища", — сказав Євген Лященко.

жіночі вагони пілотний проєкт безпека залізниця

Знак гривні
Знак гривні