Скільки ракет зараз виробляє Росія: дані розвідки

Росія вичерпала значний запас ракетного озброєння. Однак країні-агресору вдалося налагодити виробництво, попри міжнародні санкції.

Про це в коментарі РБК-Україна повідомив заступник начальника ГУР Міноборони України Вадим Скібіцький.

Він зазначив, що уламки застосованих росіянами ракет вказують, що вони тільки-но зійшли з конвеєра. Це боєприпаси, виготовлені в першому кварталі 2023 року.

"Вони щонайменше двічі на місяць завозять "Калібри" до окупованого Криму. Зараз росіяни в змозі виготовляти близько 25 "Калібрів" на місяць, Х-101 − 35 одиниць, "Кинджалів" − дві одиниці в місяць, балістичних ракет 9М723 до "Іскандер-М" − п'ять одиниць", − сказав Скібіцький.

За його словами, "таким чином, їм вдається завозити комплектуючі для виробництва ракетного озброєння, незважаючи на міжнародні санкції".

photo_2023-05-18_07-11-08.jpg

Уламки російських ракет на Київщині. Фото: Андрій Нєбитов/Телеграм

Загалом, за підрахунками ГУР, у росіян залишилося 15% від тих обсягів ракет, що були до початку війни. Тож Росія наразі не здатна випускати за одну атаку 90-110 високоточних крилатих ракет, як це було раніше.

Водночас речник Командування Повітряних сил Юрій Ігнат повідомив, що Росія не змінювала тактику ракетних обстрілів України.

"Хибно говорити про те, що ворог змінив тактику ракетних атак. Можна говорити про зміну вектора атак, інтенсивності, характеру цілей", − сказав він.

За словами Ігната, основними цілями росіян є військові об'єкти, об'єкти критичної інфраструктури, важливі стратегічні об’єкти, оборонні підприємства, склади, скупчення військ і, особливо, західна техніка та боєприпаси.

ракетний терор РФ ракети рф впк рф розвідка україни

Знак гривні
Знак гривні