Компанія з США поставить 200 найновіших високошвидкісних FPV-дронів для ЗСУ (ФОТО, ВІДЕО)

Американська оборонна компанія Red Cat отримала замовлення й поставить 200 високошвидкісних FPV-дронів для оснащення ЗСУ.

Про це повідомляє Мілітарний з посиланням на заяву компанії.

За словами розробника, ці дрони мають високе співвідношення потужності до ваги, забезпечуючи підвищену маневреність і функціональність.

БПЛА можуть застосовуватись у бойових умовах, коли сигнал GPS відсутній або ж блокований системами радіоелектронної боротьби.

Компанія запланувала постачання FPV-дронів до України на червень цього року. У переліку є і її новий «нічний» БПЛА Teal 2.

teal2-weather.jpg

Розвідувальний дрон Teal 2 виробництва компанії Red Cat. Фото: mil.in.ua

Teal 2 був уперше представлений у квітні 2022 року. Це військовий розвідувальний дрон, розроблений американською Red Cat Holdings у партнерстві з компаніями Athena AI, Reveal Technology та Tomahawk Robotics.

Teal 2 – легкий квадрокоптер вагою 1,25 кг. Він може перебувати у повітрі протягом 30 хв та виконувати завдання в радіусі до 5 км на висотах до 3 тисяч метрів.

Розробник називає безпілотник військовою системою, котра адаптована для роботи в суворих умовах бойових дій. Одна із головних переваг Teal 2 – його захищений канал зв’язку, автономна інерціальна система позиціонування у просторі та захищеність від ворожих систем РЕБ.

БПЛА Teal 2 вже застосовують у військових та парамілітарних службах. Так, минулого року митна та прикордонна служба США уклала контракт Red Cat на постачання 54 безпілотних комплексів Teal 2.

війна технології україна-сша fpv-дрони

Знак гривні
Знак гривні