Вразливість "Кинджалів" стала бентежною несподіванкою для Росії – розвідка Британії

Розвідка Великої Британії у свіжому звіті підтвердила втрату Росією кількох ракет "Кинджал" в Україні, відзначивши, що вразливість цієї зброї, яка позиціонувалася як "непереможна", збентежила Кремль.

"Очевидна вразливість "Кинджалів", вочевидь, є несподіванкою і бентегою для Росії: президент РФ Владімір Путін рекламував цю систему як непереможну", – йдеться у розвідувальному огляді Міноборони Британії.

У звіті зазначається, що 3 травня Україна вперше в історії збила балістичну ракету повітряного базування "Кинджал". 

Згодом Росія зробила пріоритетною спробу нейтралізувати вдосконалені засоби ППО України, але у процесі, ймовірно, втратила ще декілька ракет "Кинджал", відзначили британські аналітики.

"За останній тиждень повітряна битва над російсько-українським кордоном посилилася. Лише 13 травня 2023 року чотири літаки Повітряно-космічних сил (ПКС) Росії (два сучасні бойові літаки та два вертольоти) зазнали катастрофи, ймовірно, збиті над Брянською областю Росії.

Підвищена повітряна загроза над прикордонним регіоном Росії викликатиме виняткове занепокоєння у ПКС РФ, оскільки вони використовують цю територію для запуску повітряних сил на підтримку війни", – наголошується в огляді.

повітряна війна кинджали розвідка британії втрати пкс рф

Знак гривні
Знак гривні