Як у Львові зводять першу в Україні школу, надруковану на 3D-принтері (ВІДЕО)

У Львові невдовзі з'явиться перша в Україні школа, зведена за допомогою технології 3D-друку.

Будівництво триватиме близько п’яти тижнів і завершиться у червні цього року. Новий корпус школи відкриється для відвідування 100 учнів вже у 2024 році.

"Осінню 2022-го року ми розпочали будівництво та заклали фундамент для майбутньої школи. Однак, згодом довелось зупинити процес через масовані ракетні обстріли Україні, нестачу енергопостачання та несприятливі погодні умови. Зараз, весною 2023-го, маючи закладений фундамент, ми відновлюємо будівництво", — розповіли у благодійному фонді Team4UA, який втілює проєкт у партнерстві з українськими та данськими компаніями.

Проєкт передбачає одноповерхову школу з класами, учительською, санвузлами та інклюзивним простором. Архітектурний концепт школи створила студія дизайну інтер'єру Слави Бальбека balbek bureau, інженерний концепт розробила українська архітектурна студія Ars Longa.

Команда проєкту розпочала будівництво школи, і тепер можна спостерігати за онлайн-трансляцією зведення будівлі.

Школа, надрукована на 3D-принтері, — це пілотний проєкт програми HIVE від Team4UA, який має на меті відновлювати українські заклади освіти, житлові будинки, мости, обʼєкти критичної інфраструктури за допомогою технологій 3D-друку.

будівництво технології 3D принтер Львів

Знак гривні
Знак гривні