Сили оборони України використовують турецькі бронемашини Cobra II

Українські військові отримали турецькі бронемашини Cobra II.

Кадри із пересуванням цієї бронетехніки оприлюднили у соціальних мережах.

Як повідомляє Мілітарний, раніше в публічному просторі не було інформації про те, що Міноборони України замовляло цю турецьку військову техніку. Лише було відомо про турецькі бронемашини Kirpi, які вже є на озброєнні Збройних сил України.

Видання нагадує, що у квітні велику партію турецьких броньованих машин Cobra II помітили у Румунії. Їх перевозили залізницею. Тоді припускали, що ця військова техніка може бути призначеною для України.

Колісна бронемашина Cobra II з колісною формулою 4х4 належить до типу MRAP, тобто має високий протимінний та балістичний захист. Машина від турецької компанії Otokar має модульну конструкцію та залежно від завдань може змінювати комплектацію.

Снимок экрана 2023-05-12 115357.png

Турецька бронемашина Cobra II компанії Otokar. Фото виробника

Бронемашина Cobra II здатна перевозити до 11 осіб у різних варіантах компонування, машина може бути виконана на вимогу замовника на 3 або 5 дверей.

Cobra II має стандартну конструкцію: двигун спереду, екіпаж посередині та десантне відділення ззаду.

Як озброєння можливе встановлення бойових модулів або турелі для кулеметів чи автоматичних гранатометів. Також внутрішній простір машини можна використовувати для розміщення різноманітного обладнання.

туреччина бронетехніка зсу військова техніка

Знак гривні
Знак гривні