Втеча 72 бригади ЗС РФ з-під Бахмута. Комбат Кухарчук розповів деталі

Командир 2 батальйону 3 ОШБр Дмитро Кухарчук, бійці якого брали участь у штурмі позицій окупантів на південно-західних околицях міста, підтвердив, що 72 бригада РФ втекла з-під Бахмуту і розповів, якою ціною "вагнерівці" взимку захоплювали ці території.

Про це він розповів у коментарі "Буквам".

"Ці території пвк “вагнер” зайняли ще на початку січня. Ну як зайняли, власне пригожин сам зізнався, що на взяття у нього пішло близько 500 людей двохсотими, втрати у трьохсотих у такому випадку можуть вимірюватись тисячами. Але якщо враховувати, що іншою стороною власні втрати завжди применшуються – можемо припустити, що вони ще більші.

Тому коли хтось заявляє, що щось зайняв – потрібно ставити питання: якими зусиллями та чи співмірні вони були з поставленою задачею? Якщо виходити з традиційного російського контексту “мамки еще нарожают”, – то, мабуть, для них так".

За словами Кухарчука, до штурму позицій окупантів були залучені сили та засоби 3 ОШБр у складі ТГр “Азов”, а також суміжні підрозділи, які підтримували їх артилерійським вогнем.

Кухарчук також додав, що, на його думку, "ці території важливі тим, що вони відкривають російській стороні можливість перерізання української логістики і як наслідок – можливість виходу у фланг на Часів Яр і створення плацдарму для наступу на Костянтинівку, Дружківку, Слов’янськ і Краматорськ".

64cc290-opera--------2023-05-09-215543-xn--80affa3aj0al.xn--80asehdb.png

Скріншот з відео 3-ї ОШБр

Нагадаємо, 9 травня керівник групи "Вагнера" Пригожин заявив, що його найманці змушені були прикривати один з флангів від ЗСУ після того, як російська армія втекла з позицій.

Згодом у 3-й окремій штурмовій бригаді офіційно заявили, що повідомлення глави ПВК "Вагнер" Євгенія Пригожина про втечу 72-ї окремої мотострілецької бригади РФ з-під Бахмута та "500 трупів" росіян, які там залишилися — відповідають дійсності.

"За дві доби атакувальних дій на південно-західних околицях міста, штурмовики 3 ОШБр у складі тактичної групи «Азов» ліквідували 64 окупанти, ще 87 — на півшляху до попередньо згаданих (ліквідація триває, дані уточнюються). Серед усіх них є і вагнерівці. Також станом на зараз маємо 5 полонених росіян.

Окремої уваги заслуговує знищена російська техніка. Це декілька складів з БК ворога, міномети та не один БМП", — йдеться у повідомленні.

Згодом засновник полку "Азов" Андрій Білецький розповів, що 6-та і 8-ма роти 72-ї бригади РФ фактично повністю знищені.

"Розбита бригадна розвідка, знищена значна кількість бойових броньованих машин, захоплена значна кількість полонених. Так званий 3-ї штурмовий загін ВПК "Вагнер" зазнав великих втрат.

Наступальні дії велися в смузі шириною 3 км і глибиною 2 км 600 метрів. Вся дана територія повністю звільнена від російських окупаційних військ", — розповів Білецький.

бахмут битва за донбас вагнерівці тактика м'ясорубки

Знак гривні
Знак гривні