В Афінах російські пропагандисти відкрили виставку малюнків дітей із окупованого Маріуполя

У Російському домі в Афінах (представництво федерального агентства зі співпраці зі співвітчизниками – Россотруднічества) проходять виставки фотографій воєнних років та малюнків дітей, які навчаються у «Територіальному центрі соціального обслуговування Орджонікідзевського району Маріуполя». Відповідні світлини виставки з фото з окупованого міста та новину розмістило державне пропагандистське медіа РІА «Новості».

1870151968_0_0_960_720_1440x900_80_0_1_eed0aaa1c92263f99aee9eec6fd2fb1d.jpg.webp

«На фотографіях різних років «Великої Вітчизняної війни» знято подвиг Радянської армії та народу. З виставками могли ознайомитись учасники конференції «Війна, яка ніколи не закінчувалася», що пройшла напередодні та організована Координаційною радою російських співвітчизників (КСРС) у Греції», - сказано в повідомленні.

Голова Координаційної ради Євгенія Кричевська та заступник голови КСРС, міжнародний координатор пропагандистської акції "Безсмертний полк" у Греції Наталія Цирміракі сказали, що рада встановила «неофіційні відносини побратимства з Територіальним центром соцобслуговування Орджонікідзевського району Маріуполя».

«Ми організували виставки дитячих малюнків "Весна у Маріуполі" у нас. Наші діти відправили свої малюнки "Весна у Греції" до Маріуполя», - сказала Кричевська. «Ми передали центру чотири сучасні хороші планшети», - сказала Цирміракі.

1870151990_24_207_935_720_640x0_80_0_0_218735bd9bad4bd7be71ca83171f6c2a.jpg.webp

На конференції було показано фільм про роботу центру у Маріуполі. Цирміракі запросила всіх прийти 9 травня на покладання квітів та мітинг до пам'ятника радянським воїнам в афінському районі Калітея.

Россотруднічество – державна структура, яка опікується зв’язками зі «співвітчизниками» - представниками діаспори, які проживають за межами Росії. Зокрема, Россотруднічество підтримує просування російської мови і культури, а також надає юридичний супровід для росіян і російськомовних громадян, яких «утискають» в недружніх країнах. Фактично агенція є підрозділом МЗС, однак в ньому також працюють під прикриттям агенти Служби зовнішньої розвідки. Напередодні OSINT-агентство Molfar оприлюднило базу даних, з якої випливає, що щонайменше 23 топ-керівника в офісі Россотруднічества в Москві та в іноземних державах є кадровими співробітниками СЗР. З них щонайменше півдесятка – діючі очільники «Російських домів».

Координаційні ради співвітчизників – це неформальні об’єднання громадських організацій, які рідко реєструються як юрособи в країні перебування, проте знаходяться в прямому контакті з представництвом Россотруднічества, отримують державне фінансування на свої проекти, виступають в якості пропагандистських рупорів, організаторів мітингів (наприклад, маршів «Безсмертного полку»), «експертів» для пропагандистських ЗМІ. Як правило, до координаційних рад входять різні організації – від шкіл і гуртків для російськомовних дітей до юридичних фірм, які допомагають купити житло, завірити документи чи «захистити права» «співвітчизників».

Читайте також: Як пояснити іноземцям суть війни Росії проти України

співвітчизники россотруднічество окупація греція росія маріуполь єс

Знак гривні
Знак гривні