ЗСУ застосовують на передовій високоточні керовані ракети APKWS (ВІДЕО)

Українська морська піхота застосовує мобільні ракетні установки APKWS проти окупантів на передовій.

Підрозділ 37 бригади морської піхоти застосовує високоточні 70-мм керовані реактивні ракети APKWS для ураження цілей на одній з ділянок фронту.

Відео роботи військових оприлюднили в соціальних мережах, інформує Мілітарний.

На опублікованому відео можна побачити, як пускова установка на шасі американського позашляховика HMMWV виконує постріл, після якого ракета, коригуючи напрямок польоту, влучає прямо в ціль, що міститься у будинку.

Точність наведення ракети настільки висока, що дозволяє влучати в невелику станцію спостереження, встановлену на опорі.

APKWS (Advanced Precision Kill Weapon System) – це проєкт компанії BAE Systems. Інтегрована напівактивна лазерна система наведення ракети перетворила 70 мм некерований авіаснаряд Hydra на дешеву, але потужну високоточну ракетну зброю.

На базі цієї ракети створений ракетний комплекс VAMPIRE (Vehicle-Agnostic Modular Palletized ISR Rocket Equipment), його інтегратор – компанія L3Harris Technologies. VAMPIRE може бути розміщений на різноманітних транспортних платформах. Зокрема, на легкових позашляховиках.

Ракета діаметром 2,75 дюйма (70 міліметрів) заповнює нішу між некерованими ракетами та протитанковими боєприпасами, що забезпечує точність нейтралізації невеликих цілей на полі бою.

APKWS можуть уражати повітряні цілі, що перетворює його на ЗРК ближнього радіуса дії при використанні у комплексі VAMPIRE.

керовані ракети зсу західна зброя оборона України

Знак гривні
Знак гривні