Україна отримала 98% обіцяних бойових машин для контрнаступу, – командувач НАТО в Європі

Головнокомандувач Об’єднаних збройних сил НАТО в Європі генерал Крістофер Каволі переконаний, що Україна вчасно отримає обіцяну техніку для контрнаступу.

Про це він сказав під час слухань Комітету Палати представників Конгресу США зі збройних сил.

"Ми сіли разом з українськими колегами, порахували кількість обладнання, яке вони потребують для цього наступу і ми зібрали це від наших союзників, які були дуже щедрими, особливо у питанні танків і броньованих бойових машин. І ми поставили все це в Україну, ми доставили вже понад 98 відсотків бойових машин, вони вже там" – цитує Каволі ЄП.

"Я твердо впевнений, що ми доставили необхідне їм обладнання, і ми продовжимо постачання, щоб підтримати їхню діяльність" – додав Каволі.

За його словами, досі матеріальна підтримка і навчання, які були надані Україні понад 50 міжнародними донорами, була величезною і визначальною для того, щоб українські військові досягли успіху.

"Протягом зими наша коаліція дозволила ЗСУ генерувати можливості, необхідні для захисту і відвоювання частин суверенної території України" – сказав генерал.

Крім того, він висловив переконання, що українські партнери добре використовують надану допомогу.

Водночас міністр оборони Олексій Резніков повідомив в інтерв'ю РБК-Україна, що на останньому Рамштайні отримав від союзників підтвердження попередніх домовленостей та розширення підтримки у військовій допомозі.

Міністр зауважив, що в партнерів з'явилось "чітке бачення" у питанні системної підтримки України щодо ремонту, запчастин, обслуговування техніки та підготовки військових.

Напередодні The New York Times писало, що Україна розпочне контрнаступ у травні. У статті також йшлося про те, що партнери України надали ЗСУ велику кількість військової техніки та боєприпасів для майбутньої битви, і сподіваються, що цих постачань вистачить надовго.

контрнаступ зсу союзники україни західна зброя

Знак гривні
Знак гривні