Артилеристи ЗСУ вперше знищили російську РЕБ "Дзюдоист" (ФОТО, ВІДЕО)

Сили оборони України знищили рідкісну російську станцію радіоелектронної боротьби “Дзюдоист” на Запорізькому напрямку.

Український підрозділ аеророзвідки виявив російську станцію РЕБ МКТК-1А “Дзюдоист” та скоригував на неї українську артилерію.

Це перше задокументоване знищення цього типу російської техніки, повідомляє Мілітарний. Відомо, що вона застосовувалась підрозділом повітряно-десантних військ РФ.

Локацію, де була уражена станція РЕБ, згодом ідентифікували як населений пункт Лиманівка Запорізької області.

668b6004fee710113f760447d6276a8c.jpg

Російська станція РЕБ МКТК-1А “Дзюдоист”. Фото: mil.in.ua

"Варто відзначити, що “Дзюдоист” був уражений першим потраплянням артилерійського боєприпасу, що, імовірно, свідчить про застосування високоточного артилерійського снаряда M982 Excalibur", – зазначає видання.

МКТК-1А “Дзюдоист” – це мобільний автоматизований комплекс РЕБ у вигляді модульної кабіни, яка встановлюється на буксоване шасі або двовісну армійську вантажівку КамАЗ 4350. Він призначений для радіо-, радіотехнічного та спеціального контролю ефективності захисту інформації та оцінки електромагнітної обстановки. Комплекс був розроблений та виготовляється російським концерном «Созвездие».

МКТК-1А “Дзюдоист” оснащений різноманітними засобами радіо та радіотехнічного контролю, широкодіапазонними приймальними пристроями та аналізаторами спектра. До складу комплексу входить три автоматизовані робочі місця: для радіо та радіотехнічного контролю; технічного аналізу та проведення спеціального контролю.

Комплекс забезпечує контроль безпеки зв’язку та встановлених режимів роботи радіовипромінювальних пристроїв. Також комплекс може застосовуватись у складі сил спеціального призначення для підвищення ефективності та приховування їхніх дій при виконанні спеціальних завдань.

втрати ворога знищена техніка рф артилерія зсу реб

Знак гривні
Знак гривні