Ексдепутатка парламенту Швеції долучилася до лав ЗСУ (ФОТО)

Колишня депутатка шведського парламенту Керолін Норденґріп підписала контракт зі Збройними силами України.

Про це повідомляє Укрінформ.

«Інформація про те, що я приєдналася до української армії, поширилася досить швидко. Я дуже вдячна за всі повідомлення, які я отримую, і підтримку від людей по всьому світу. Я скромна і не знаю, що сказати. Дякую. Подумайте, чи можете ви щось зробити для України, і, будь ласка, допоможіть їм. Слава Україні», — написала вона інстаграмі.

Норденґріп додала, що деякі ЗМІ писали, що вона вступила до Інтернаціонального легіону. Однак, за її словами, це неправильна інформація, оскільки вона стала частиною регулярної армії.

FucCmbzWAAA0LWC.jpg

Фото: Керолін Норденґріп/Інстаграм

В інтерв’ю Радіо Свобода ексдепутатка розповіла, що вона служитиме в 47-й окремій механізованій бригаді «Маґура» і вже готується до відправлення на передову, хоча минулі 15 років пов’язувала своє життя винятково із політикою у рідній країні.

З 2018-го по 2022 рік вона була депутатом від партії «Шведські демократи» у парламенті (Риксдаґу). Однак кардинально змінити життя вирішила торік, після побачених та почутих новин про Ірпінь та Бучу.

«Для мене все почалось ще у Риксдаґу, на зустрічі, буквально на 2-й день після початку повномасштабної війни. Ваш посол був у Швеції і він розповідав нам, яка ситуація в Україні. І я так добре пам'ятаю момент, коли я опустила очі, подивилась на свій недешевий костюм і подумала: «Що я тут роблю? (у шведському парламенті – ред.) Я ж військова!», і буквально через тиждень я вже була в Україні», – сказала Норденґріп.

Зазначається, що торік у березні вона провела в Україні шість тижнів, зокрема у Київській області, а потім, як каже, через роботу у шведському парламенті змушена була повернутися додому. Проте думки про службу в ЗСУ її не полишали.

Наразі ексдепутатка пройшла перевірки та відбір до лав українського війська, і вже працює інструкторкою для новобранців у 47 ОМБр «Маґура». «У цій бригаді служить ще один швед... Я приїхала до них, пройшла випробувальний період, і за кілька місяців вони сказали, що задоволені моєю роботою та хочуть залишити мене тренером навчального підрозділу. І мені дуже подобається працювати з ними, це чудова бригада... Я у піхоті. Тож я стрілець. Цим я займалася й у шведській армії», – сказала вона.

слава Україні україна-швеція іноземці в зсу

Знак гривні
Знак гривні