"Надводні дрони – непроста ціль". Речник Повітряних сил про вибухи в Севастополі

Спікер Повітряних сил України Юрій Ігнат прокоментував нічну атаку дронів на Севастополь. За його словами, такі цілі важко збивати.

«Ми бачили, як окупанти намагалися їх (дрони – ред.) знищувати», – сказав він в ефірі українського національного телемарафону.

Ігнат додав, що надводні дрони – непроста ціль.

«Звичайні безпілотники, що рухаються над водною поверхнею – це досить непроста ціль, яку важко вразити. Тому засоби сучасного ведення бою з використанням БПЛА різних типів нарощуватимуться», – сказав він.

Водночас, зазначив Ігнат, нарощування здійснює і Росія.

Як повідомляють Крим.Реалії, у ніч проти 24 квітня пролунали вибухи в Севастополі. За словами кореспондентів видання, вибухи було чути з району розташування військових частин неподалік Нахімовського училища та Стрілецької бухти. Також лунали постріли зенітної гармати та стрілецької зброї.

Інформацію згодом підтвердив глава окупаційної адміністрації міста Михайло Развожаєв. За його словами, вночі Севастополь атакували надводні дрони.

Тим часом керівниця пресцентру оперативного командування "Південь" Наталія Гуменюк порадила росіянам, які звикли жити й відпочивати в анексованому Криму, звикати до повітряної тривоги. Гуменюк заявила, що цьогорічний теплий період року в Криму оголошується "сезоном бавовни, а не просто курорту".

вибухи в криму надводні дрони бавовна

Знак гривні
Знак гривні