У Мукачеві організували виробництво антидронових рушниць (ФОТО)

У Мукачеві запустили виробництво ручних комплексів C-Vog, які мають протидіяти безпілотникам російських окупантів.

Виготовлено вже понад 100 одиниць таких комплексів, їх усі передано військовим, повідомляє Мілітарний.

«З початком війни стрічку новин Фейсбук заполонили численні відео з застосуванням цивільних БПЛА не лише для аеророзвідки, а й для завдання втрат особовому складу та техніці», – розповідає ініціатор проєкту Сергій Герасименко.

До Сергія потрапила антидронова рушниця. На той момент фактично єдиний варіант – за великі гроші (500 тис. грн). Розібравши схемотехніку, і розклавши все по полицях, Герасименко з’ясував, що загальний цінник всіх компонентів, за винятком корпусу, в загальному ледве добігав до цифри у 2000 доларів. Хоча виробник просив $12-13 тис.

«Далі прийшла ідея завозити комплектуючі та постачати таким самим ентузіастам як я, консультувати та «супроводжувати» їх до фінішу. Створив канал у Telegram, чат та сторінку у Facebook «Антидрон Україна» – де і «рекламував» вищезгадані комплекти. Таким чином було зібрано перші 15 рушниць. Спільнота росла, але за «збірку» бралось не більше 5% тих хто звертався. Решта активно і наполегливо просила «стандартизувати і налагодити виробництво хоча б однієї моделі», – розповідає Сергій.

f5f768412f3cd39adbe3cb667eb1d479.jpg

Українська антидронова рушниця сімейства C-Vog. Фото: “Антидрон Україна”

Антидронова рушниця має два функціональних тумблери:

42354bfd84c29e3b20ef3a960f7b3e77.jpg

Українська антидронова рушниця сімейства C-Vog. Фото: “Антидрон Україна”

Зараз виготовляють два види антидронових рушниць.

Перша C-Vog:

Друга C-Vog Max:

У березні виробник повідомив, що планується створити єдину модель антидронової рушниці – C-Vog Plus. «C-Vog Plus – це чотири діапазони (+1), потужність 60 Вт, вдвічі більша автономність, антени з більшим підсиленням, порт для зовнішньої акб з перемикачем вибору та багато дрібніших модифікацій», – розповів про свій виріб Сергій.

українські розробки антидрони мукачево безпілотники

Знак гривні
Знак гривні