Сили оборони озброїли гранатометами APILAS з фінських запасів (ФОТО)

Сили оборони України використовують протитанкові гранатомети RAC 112 APILAS.

Про це повідомляє аналітична група Ukraine Weapons Tracker, яка виклала відповідне фото.

"Ще одна частина раніше не зафіксованої фінської військової допомоги Україні — українська армія, очевидно, отримала невідому кількість 112 протитанкових ракетних пускових установок RSKES APILAS (JVA 2101) з фінських запасів", — йдеться у повідомленні.

FtdwBFSWcAEZwCw.jpg

Як повідомляє Мілітарний, раніше Фінляндія не оголошувала публічно про наміри передати ці гранатомети, проте ще в лютому 2022 року країна зобов’язалась передати 1500 одиниць неназваних протитанкових систем.

RAC 112 APILAS — це 112-мм протитанковий гранатомет одноразового використання, що був розроблений у Франції компанією GIAT Industries на початку 80-х років. Від початку виробництва компанією було випущено понад 120 000 пускових установок APILAS, котрі знаходяться на озброєнні багатьох країн.

APILAS являє собою одноразову пускову установку з арамідного волокна, всередині якої розміщено протитанкову гранату. Гранатомет комплектується знімним прицільним пристроєм та триногою. Загальна маса системи становить 9 кілограмів.

Ефективна дальність стрільби APILAS становить 300-500 метрів залежно від типу цілі.

Бойова частина протитанкового гранатомета калібру 108 мм здатна пробити 700 мм гомогенної сталі, тобто більшості основних бойових танків та усіх типів легкої бронетехніки Росії.

західна зброя гранатомети україна-фінляндія

Знак гривні
Знак гривні