"Гвардія наступу" поповнилася ще однією бригадою – харківською "Хартією"

До штурмових бригад "Гвардії наступу" приєдналася ще одна бригада – харківська «Хартія».

Про це йдеться в офіційній заяві "Гвардії наступу".

За словами заступниці міністра внутрішніх справ Катерини Павліченко, МВС отримало десятки тисяч заявок від добровольців та вирішило продовжити набір до бригад і створити ще одну — харківську «Хартію».

«Ця бригада буде дев’ятою у складі «Гвардії наступу» та сьомою бригадою в Національній гвардії України. Вже розпочато набір до «Хартії», заявку можна подати через сайт МВС чи через ЦНАП», – розповіла Павліченко.

photo_2023-04-11_17-18-44.jpg

Фото: Гвардія наступу/Телеграм

Заступниця міністра зазначила, що рівень відбору кандидатів до «Гвардії наступу» достатньо високий: «Ми маємо відібрати і набрати в ряди кращих, найбільш вмотивованих та підготувати їх належним чином, базуючись на тому досвіді, який вже сьогодні має Україна, і на тому досвіді, який можуть надати наші іноземні партнери. Попри те, ми розуміємо, що дійсно на тому чи іншому етапі ми маємо певні відсіви, чи то на стадії військово-лікарської комісії, коли кандидати не проходять за станом здоров’я, чи недостатній рівень фізичної підготовленості».

Однак, за її словами, кандидати, які все-таки мають велике бажання вступити до того чи іншого підрозділу «Гвардії наступу», можуть покращити свою фізичну підготовку та долучитися до рядів штурмових бригад: «Кожна бригада – це такий великий механізм, який включає в себе дуже багато різних спеціальностей. І люди, які приходять, добровольці, вони мають можливість навчатися виходячи зі своїх вмінь, навиків, знань та побажань працювати по тому чи іншому напрямку. Це і оператором БПЛА, розвідником, артилеристом, піхотинцем, гранатометником».

Павліченко розповіла, що підготовка бійців триває кілька місяців. Спочатку вона відбувається в індивідуальному режимі, адже велика кількість добровольців раніше не служили в армії. Наступний етап навчань вже у складі підрозділу, в якому бійці нестимуть службу.

гвардія наступу контрнаступ зсу нацгвардія

Знак гривні
Знак гривні