"Гвардія наступу" вже готується до контрнаступу (ВІДЕО)

Штурмові бригади Гвардії наступу формують для звільнення тимчасово окупованих Росією територій України. Відібрані добровольці вже готуються до контрнаступу на полігонах.

Про це повідомив заступник директора департаменту планування застосування Головного управління Національної гвардії України полковник Микола Уршалович.

Штурмові бригади «Гвардії наступу» у складі НГУ, на вступ до яких подали заяви понад 20 тисяч добровольців, формуються для звільнення тимчасово окупованих Росією територій України.

«Військовослужбовці, які уже пройшли всі етапи відбору і зараховані до «Гвардії наступу», у ході формування підрозділів тренуються на полігонах», — сказав Микола Уршалович.

За його словами, там вони проходять індивідуальну підготовку, яка триває до трьох тижнів, та колективну підготовку, яка триває до п’яти тижнів. Завершуються ці тренування тактичними навчаннями у складі підрозділів. Окремі фахівці, такі як артилеристи та зенітники, проходять підготовку на спеціалізованих полігонах.

Загалом від лютого, коли був оголошений набір до "Гвардії наступу" до початку квітня МВС отримало понад 35 тисяч звернень від громадян, повідомив речник Національної гвардії України Руслан Музичук. Набір вирішили не зупиняти, а продовжити формування тепер вже резервних підрозділів.

Формувати "Гвардію наступу" МВС вирішило, зокрема, через велику протяжність лінії фронту, пояснив міністр внутрішніх справ України Ігор Клименко. "У МВС є зведені загони, які на війні ще з 2014 року. Хтось із них у свій час звільнився зі служби, хтось проходив службу далі у підрозділах прикордонної служби, нацгвардії або поліції. Після того, як ми на добровільних засадах запропонували створити один чи два підрозділи, зʼявилось багато охочих у всіх службах", — цитує його Суспільне.

Міністр МВС також повідомив, що на сьогодні сформовано вісім бригад, і є готовість до активних наступальних заходів на території нашої держави.

«Ми вирішили продовжити формування наших резервних підрозділів для того, щоб за кілька місяців ми змогли добре навчити, екіпірувати та озброїти добровольців, аби надалі їх також залучати до штурмових заходів», — зазначив Клименко.

Ядро підрозділу будь-якої бригади буде складатися із чинних військовослужбовців та поліцейських, говорить Клименко.

hvardiya-nastupu.png

Інфографіка: Слово і діло

Від Національної гвардії України сформовано шість бригад:

Також від Державної прикордонної служби сформована бригада "Сталевий кордон", а від Нацполіції об'єднана штурмова бригада "Лють".

добровольці гвардія наступу контрнаступ

Знак гривні
Знак гривні