ЗСУ захопили рідкісний всюдихід росіян ДТ-10 "Витязь" (ВІДЕО)

ЗСУ захопили на передовій рідкісний російський гусеничний всюдихід ДТ-10 "Витязь", який був створений спеціально для арктичних умов.

На одному з напрямків військові ЗСУ зняли на відео захоплений броньований гусеничний всюдихід ДТ-10.

Судячи зі стану машини, вона дісталась зламаною, що унеможливило її евакуацію власним ходом, повідомляє Мілітарний.

Наразі це перша відома машина цього типу, що була захоплена вцілілою в ході російсько-української війни.

Автори відео не вказали, де саме була захоплена машина, проте відомо, що у Росії така техніка надходила на озброєння 200 мотострілецької бригади, яка зараз веде бої поблизу Авдіївки.

ДТ-10 – це дволанковий всюдихід на гусеничному ходу, який виготовляє російський Ішимбайський завод транспортного машинобудування.

Army2016demo-151.jpg

Всюдихід ДТ-10 “Витязь” на виставці “Армия-2016”. Фото: mil.in.ua

Він був розроблений в Радянському Союзі спеціально для роботи в складних умовах. Одна з основних задач машини – перевезення важких вантажів в екстремальних погодних умовах у складній місцевості, як-от болото, пісок чи сніг.

Компонування дволанкових транспортерів сімейства "Витязь" виконане за причіпною схемою з’єднання двох зварних герметичних корпусів-ланок. У першій ланці – обладнана автономними системами обігріву та вентиляції кабіна екіпажу на 4-7 осіб, моторно-трансмісійне відділення та кузов із тентом. Друга ланка може бути виконана у вигляді кузова або для монтажу обладнання.

ДТ-30 вагою 21 тонну й може транспортувати до 10 тонн вантажу. Він оснащений танковим дизельним двигуном В-46, який взаємозамінний з танками Т-72А та спецмашинами на його шасі, котрі є розповсюдженими в пострадянських арміях.

демілітаризація рф втрати ворога трофейна техніка

Знак гривні
Знак гривні