У Румунії створюють центр для обслуговування західної техніки ЗСУ

Німецький збройний концерн Rheinmetall створює в Румунії центр для обслуговування західної військової техніки, яку використовують Збройні сили України.

Про це розповів представник компанії, повідомляє ntv.

Як зазначається, центр має «відігравати центральну роль у підтримці оперативної готовності західних бойових систем, які використовуються в Україні, і в забезпеченні їхньої матеріально-технічної підтримки».

"Rheinmetall активно просувається вперед у будівництві військового центру технічного обслуговування і логістики в Румунії, країні-партнері НАТО", — заявив представник компанії.

Роботи вже розпочалися на майданчику в околицях міста Сату-Маре. Це недалеко від українського кордону.

vKC70U25g5yJPF4VXHfP1jvPai7rhA43KHHm9mx1.slsa.webp

Фото: defence24.pl

На підприємстві обслуговуватимуть різну військову техніку, зокрема самохідні гаубиці, БМП Marder, БТР Fuch, а також основні бойові танки, як-от Leopard 2 та Challenger.

Як очікується, центр розпочне роботу вже цього місяця.

"Для нас ключове завдання – надати силам НАТО та Україні найкращу підтримку в цій критичній ситуації", – сказав генеральний директор Rheinmetall Армін Паппергер.

Нагадаємо, що минулого місяця Паппергер заявив, що концерн Rheinmetall веде переговори про будівництво танкового заводу в Україні.

У червні 2022 року Rheinmetall та її партнерська компанія KMW створили подібний центр технічного обслуговування в Йонаві, Литва, для обслуговування бойових машин литовських та інших сил НАТО, дислокованих у Балтійському регіоні.

румунія західна техніка Україна-ЄС-НАТО ремонт техніки

Знак гривні
Знак гривні