Нова загроза: авіація РФ щодня скидає десятки бомб у прифронтовій зоні – Ігнат

Ворожа авіація, не залітаючи у зону ураження української ППО, скидає крилаті кориговані авіабомби, які вражають українські міста. Це нова тактика російських терористів, з якою треба боротись, але для цього Україні потрібні багатоцільові винищувачі.

Про це заявив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат, повідомляє Укрінформ.

«Російська авіація завдає щодня десятки авіаударів і почала використовувати крилаті кориговані авіаційні бомби, фактично щодня вони з’являються у прифронтовій зоні. Це нова загроза, яка постала перед нами: не залітаючи в зону ураження нашої ППО, вони скидають ці бомби.

Бомби по 500 кг летять десятки кілометрів, нагадаю, ця бомба має бойову частину, з цим треба щось робити. Не лише засобами ППО, які ми чекаємо, а все ж таки посилювати тиск і роботу із західними партнерами щодо створення авіаційної коаліції і надання Україні винищувачів», – зазначив Ігнат.

Речник Повітряних сил нагадав, що Україна чітко знає, який тип літаків потрібен Силам оборони, аби протистояти ракетним атакам ворога, адже системи ППО, навіть сучасні, не здатні покрити всю територію України.

«Повітряні сили визначилися із типом літака, який потрібен Україні сьогодні – це літак, що може виконувати різноманітні завдання, багатоцільовий літак, ми навіть не наголошуємо на самій його моделі. Потрібна авіаційна платформа, здатна забезпечити потреби нашої країни. Країна велика, в центрі Європи, і захистити її всю засобами ППО неможливо. Навіть якщо нам зараз все ППО доступне у світі дадуть, яке ми хочемо, все одно це дуже складно буде зробити, тим більше в умовах війни», – пояснив Ігнат.

Водночас головнокомандувач ЗСУ наголосив, що Україні потрібні F-16, та опублікував відео.

Напередодні Ігнат заявив, що процес підготовки до отримання багатоцільових літаків F-16 Україна повинна починати вже зараз. Необхідно готувати льотчиків, бази для утримання цих літаків та аеродромну мережу.

Нагадаємо, що під час слухань у комітеті з питань збройних сил Сенату США глава Пентагону Ллойд Остін заявив, західним партнерам зараз слід зосередитися на забезпеченні України системами ППО, ракетами та бронетехнікою, а не винищувачами F-16, однак у майбутньому ЗСУ обов’язково мають отримати ці літаки IV покоління.

авіація ЗСУ авіаудари рф західні літаки

Знак гривні
Знак гривні