Табори, в які росіяни вивозять українських дітей (КАРТА)

Центр національного спротиву (ЦНС) склав мапу таборів, куди росіяни розселяють депортованих українських дітей.

Усього на карті нанесено 45 дитячих й 12 мілітарних таборів. 

"Мапа створена на основі даних з відкритих джерел й буде доповнюватись. Як видно з географії таборів, процес вивезення дітей до РФ має систематичний характер й завчасно підготовлений.

Тобто, попри те, що російська пропаганда стверджує про вимушений крок й евакуацію дітей, та насправді дітей вивозять постійно, як з прифронтових, так і з віддалених від бойових дій районів", – пояснюють у ЦНС. 

Снимок экрана 2023-03-29 084817.png

Зазначається, що до таборів потрапляють:

У Центрі національного спротиву наголошують, що у цих таборах за заздалегідь підготовленою програмою відбувається ідеологічна обробка українських дітей. Зокрема, дітей навчають історії в російській пропагандистській інтерпретації, викривленому трактуванню війни в України.

"Іноді дітей вивозять до центрів мілітарної підготовки на “перевиховання”. Зокрема, так в Чечню привозили підлітків з Донецької та Луганської областей. Метою таких програм є створення особливо жорстоких й вірних режимові підлітків, яких згодом можна буде використовувати проти їхньої Батьківщини", – розповіли у ЦНС.

Згідно з останніми даними Національного інформаційного бюро, наразі незаконно депортованими вважаються 19 514 українських дітей.

За словами міністерки з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій Ірини Верещук, українські та міжнародні правоохоронці знають прізвища російських громадян, що вирішили всиновити українських дітей-сиріт, яких незаконно вивезли з окупованих територій.

"Ваші особи не є великим секретом: ні для українських, ні для міжнародних правоохоронних органів. Наприклад, мешканці Московської області Ірина Рудницька, Катерина Триполець, Денис Триполець, Михайло Сєріков, Марина Марченко тощо. Йдеться про багато десятків російських громадян, які чомусь вирішили, що їм дозволено всиновлювати вкрадених з України сиріт», – заявила вона.

депортація дітей воєнні злочини рф геноцид карта

Знак гривні
Знак гривні