Ідентифіковано командира авіаполку РФ, що бомбардував Маріупольський театр і лікарню

Російський полковник Сергій Атрощенко, дані якого оприлюднила міжнародна розвідувальна спільнота InformNapalm, віддавав накази про бомбардування драмтеатру, пологового будинку та дитячої лікарні під час захоплення окупаційними військами РФ Маріуполя.

Про це повідомив радник мера Маріуполя Петро Андрющенко.

"Вбивцю маріупольців номер один встановлено. Того, хто надавав накази та контролював бомбардування драмтеатру, пологового будинку та дитячої лікарні", – написав він.

За його словами, літаки, що бомбардували Маріуполь, злітали з аеродрому Приморсько-Ахтарськ.

Як пише волонтерська спільнота Inform Napalm, дослідники якої отримали дані про полковника від української команди Кібер Спротив, Сергій Атрощенко – командир в/ч 75387, 960-го штурмового авіаційного полку РФ, авіаполк якого дислокується на аеродромі на околицях міста Приморсько-Ахтарськ, Краснодарського краю на березі Азовського моря.

"До слова, народився в м. Овруч, Житомирської області, України. Потім жив у російському м. Липецьк", – пишуть розслідувачі.

Атрощенко_паспорт1.jpg

Паспортні дані Атрощенка. Розслідувачі також оприлюднили його номер телефону (79186505185) та поштові адреси: serega.368@mail.ru, gn-grisha131@mail.ru

Зараз воєнний злочинець орендує квартиру в елітному будинку за 350 метрів від Азовського моря. Його адреса: Краснодарський край, м. Приморсько-Ахтарськ, вул. Мира, буд. 151, кв. 2. (координати: 46°02’59.6″N 38°09’56.9″E).

Українські хактивісти змогли отримати з електронної пошти Атрощенко "різні деталізовані списки пілотів, відомості, службові характеристики офіцерів, довідки, теоретичні та практичні розрахунки, які цікаві для розвідки".

e.jpg

Надбанням хактивістів стала також пошта дружини російського полковника Лілії Атрощенко. Вони вступили з нею в листування від імені одного з офіцерів 960-го полку, який і очолює її чоловік, і переконали зробити сюрприз: "патріотичну фотосесію" дружин справжніх офіцерів полку на аеродромі в парадних кітелях з медалями їхніх чоловіків.

12.jpg

"Це дозволило розвідати цілі та зібрати вкупу всіх дружин російських пілотів і як наслідок зібрати додаткові дані, які корисні для подальшої OSINT-розвідки", – розповіли дослідники, анонсувавши подальші розслідування щодо полковника Сергія Атрощенка та його підлеглих офіцерів.

В InformNapalm наголосили, що матеріали щодо Атрощенко та його підлеглих були передані для оформлення ордера від Міжнародного кримінального суду.

розслідування воєнні злочини рф маріупольський театр авіаудари рф

Знак гривні
Знак гривні