"Прозвали "слоном". Британські танки Challenger 2 уже обкатали десантники ЗСУ (ФОТО, ВІДЕО)

До України прибули перші британські танки Challenger 2 і стоять на озброєнні Десантно-штурмових військ ЗСУ.

Про це повідомив міністр оборони Олексій Резніков.

"Такі танки, поставлені Великою Британією, нещодавно прибули до нашої країни. Ці фантастичні машини незабаром розпочнуть виконання бойових завдань", — зазначив він.

Також Резніков розповів, що вже "мав за честь спільно з командувачем ДШВ ЗСУ генерал-майором Максимом “Майком” Миргородським та нашими десантниками обкатати нове поповнення в наших армованих підрозділах. Challenger’ів від Британії, Stryker‘ів & Cougar‘ів від США та Marder‘ів від Німеччини".

337547055_2189147594806094_4624566503804792747_n.jpg

Фото: Олексій Резніков/Фейсбук

Міністр оборони додав, що після особистого “пілотування” танка Challenger він як учасник трофі-рейдів може сказати, “що навіть водій Rolls Royce не буде в такому комфорті, як екіпаж цього витвору бойового мистецтва на бездоріжжі”.

Також глава МОУ зазначив, що десантники ЗСУ прозвали танк Challenger 2 “слоном”.

27 березня міністерство оборони Великої Британії оприлюднило мініфільм про те, як українські танкісти навчалися на британських танках Challenger 2. А британське видання The Guardian повідомило, що українські екіпажі, які протягом кількох тижнів проходили вишкіл, повернулися з Британії додому після його завершення.

британські танки західна техніка challenger україна-британія

Знак гривні
Знак гривні