"Рахує дні до першого польоту". У Туреччині показали оновлений Bayraktar TB3 (ФОТО)

У Туреччині показали новий ударний багатоцільовий безпілотник Bayraktar TB3.

Фото першого дрона цього типу опублікував технічний директор і співвласник компанії Baykar Сельчук Байрактар, передає Новинарня. Зараз цей новий турецький БПЛА готують до першого польоту. Однією з особливостей літального апарата є складані крила, які необхідні для розміщення на кораблях. Такі крила зроблять БПЛА зручнішим для транспортування

“Bayraktar TB3 рахує дні до свого першого польоту після свого старшого брата Kızılelma”, – повідомив Байрактар.

На опублікованих фото видно, як новий ударний безпілотник перебуває у виробничому приміщенні компанії Baykar поруч з іншими літальними апаратами.

На ньому вже встановлений двигун. Раніше повідомлялося, що це буде новий турбодизельний авіаційний двигун PD170.

Згідно з презентацією компанії Baykar, безпілотник Bayraktar TB3 матиме максимальну злітну вагу 1450 кілограмів з корисним навантаженням 280 кілограмів. Максимальний час його польоту сягатиме більше 50-ти годин. .

Дрон візуально схожий на Bayraktar TB2, але має більші габарити та складані крила для розміщення на кораблях. Безпілотник мав здійснити свій перший політ у 2022-му році, але він був перенесений.

Новий БПЛА після випробувань планують розгорнути у складі від 30 до 40 одиниць на борту нового турецького універсального десантного корабля Anadolu (L400), з льотної палуби якого вони зможуть здійснювати зліт та посадку. А командний центр, який буде інтегрований в Anadolu, зможе використовувати в операціях одночасно щонайменше 10 Bayraktar TB3. Як заявляють в компанії, безпілотники зможуть здійснювати посадку на палубу корабля навіть без спеціального гальмівного гака за рахунок своїх технічних характеристик.

туреччина Байрактар безпілотник

Знак гривні
Знак гривні