Погода на вихідних: тепло, як у квітні та з грозами, як у травні

Останнього березневого вікенду на українців чекають по-квітневому теплі дні та ночі. Щоправда, погода у вихідні, за даними Sinoptik.ua, у багатьох областях буде дощовою. Місцями взагалі можливі грози.

Погода в суботу 25 березня

На заході країни, в Житомирській та Київській областях субота буде похмурою. Обов'язково беріть із собою парасольку, виходячи з дому, — очікуються помірні дощі з першими весняними грозами. Невеликий дощ також можливий у Чернігівській та Сумській областях. На решті території країни обійдеться без опадів, небо буде хмарним із проясненнями.

На Закарпатті, у Львівській, Івано-Франківській, Тернопільській, Хмельницькій, Волинській та Рівненській областях стовпчики термометрів піднімуться до +12…+14 °С. У решті областей повітря прогріється до +15…+17 °С.

Уночі на заході, в центрі та на півночі країни очікується близько +7…+9 °С, на сході та півдні — +4…+6 °С.

Погода в неділю 26 березня

Тиждень завершиться дощовою погодою по всій Україні. У східних та західних областях пройдуть невеликі дощі, на півночі, у центрі та на півдні можливі грози. Температура повітря вдень у північних, західних та центральних областях становитиме +10…+12 °С, на півдні та сході — +13…+16 °С.

Уночі у більшості регіонів стовпчики термометрів покажуть +4…+6 °С, на Донеччині, Луганщині, Кіровоградщині та Миколаївщині — +7…+10 °С.

Погода в понеділок 27 березня

Новий тиждень також розпочнеться з дощів. Невеликі опади очікуються на заході України, в Київській, Одеській, Херсонській, Запорізькій, Донецькій, Луганській та Харківській областях. На решті території пройдуть помірні дощі з грозами.

Погода на початку тижня буде теплою. На Луганщині, Донеччині, Закарпатті, Херсонщині повітря прогріється до +14…+16 °С, на решті території термометри покажуть +10…+12 °С.

Геомагнітні бурі

26 березня синоптики прогнозують незначну магнітну бурю. Радимо цього дня замінити каву ромашковим або м'ятним чаєм, вибратися на природу подалі від міської метушні, а також обмежити фізичну активність. Пішої прогулянки буде цілком достатньо, тренування та активний шопінг краще перенести.

довкілля прогноз погоди весна

Знак гривні
Знак гривні