Комбата 46 бригади понижують у посаді після критичного інтерв'ю WP – "Купол" написав рапорт

Командира батальйону 46-ї окремої аеромобільної бригади Анатолія "Купола" переводять на посаду заступника командира батальйону навчального центру після критичного інтерв‘ю американській газеті The Washington Post (статтю читайте тут: Україні бракує кваліфікованих військових та боєприпасів, втрати та песимізм зростають – WP).

Про це повідомляє УП з посиланням на джерела у 46 бригаді.

Як зазначили співрозмовники видання, рішення щодо пониження "Купола" в посаді ухвалив командувач Десантно-штурмових військ ЗСУ, тобто генерал-майор Максим Миргородський.

У відповідь на такий крок "Купол" написав рапорт на звільнення.

"Не люблять правду військові керівники та не хочуть вирішувати системні проблеми", – зазначають співрозмовники УП.

Командир "Купол" був одним зі співрозмовників видання "The Washington Post", яке в результаті розмов написало, що Сили оборони України втратили на полі бою багатьох найдосвідченіших бійців, а недосвідченість новобранців, разом із браком зброї, нібито зменшує оптимізм та ставить під сумнів готовність Києва до весняного наступу.

За даними УП, це не перший випадок переведення в 46 бригаді після комунікації з пресою.

Сержанта ДШВ Олександра Погребиського після інтерв‘ю "Українській правді" про обстановку в Соледарі, з якого в січні 2023 виходила українська армія, перевели з бойового підрозділу в навчальний центр ДШВ, на посаду головного інструктора роти.

проблеми в ЗСУ військове керівництво війна медіа

Знак гривні
Знак гривні