Фото дня. Новий скафандр для місії NASA на поверхню Місяця Artemis III

Американське космічне агентство NASA представило нові скафандри для астронавтів місії Artemis III. Одяг розробила компанія Axiom Space.

"Спираючись на багаторічні дослідження та досвід NASA, скафандри Axiom наступного покоління не тільки дозволять першій жінці ступити на Місяць, а й відкриють можливості для більшої кількості людей досліджувати та проводити наукові дослідження на Місяці, ніж будь-коли раніше", – сказав адміністратор НАСА Білл Нельсон.

Скафандр під назвою Axiom Extravehicular Mobility Unit, або AxEMU, створений на основі прототипу скафандра NASA і має в собі новітні технології, підвищену мобільність і додатковий захист від небезпек на Місяці.

axiom_axemu_full.jpg

Фото: NASA

"Експерти NASA визначили технічні стандарти та стандарти безпеки, за якими будуть створюватися скафандри, і Axiom Space погодилася відповідати цим ключовим вимогам агентства. Скафандр AxEMU має діапазон рухів і гнучкість, необхідні для дослідження більшої частини місячного ландшафту, і підійде широкому колу членів екіпажу. Axiom Space продовжуватиме застосовувати сучасні технологічні інновації в системах життєзабезпечення, захисному одязі та авіоніці, оскільки розробка триває", – повідомили у NASA.

Axiom Space відповідає за проєктування, розробку, кваліфікацію, сертифікацію та виробництво льотно-тренувальних скафандрів і допоміжного обладнання, включаючи інструменти, для забезпечення місії Artemis III. Компанія протестує скафандр в умовах, подібних до космічних, перед початком місії. NASA зберігає повноваження щодо підготовки астронавтів, планування місій та затвердження сервісних систем.

космос скафандр місяць наса артеміда

Знак гривні
Знак гривні