Скільки об’єктів окупантів допоміг виявити "народний супутник" ICEYE (ФОТО)

Наданий ГУР МО України космічний апарат ICEYE, придбаний за пожертви українців, допоміг виявити та знищити тисячі одиниць ворожої техніки.

Про це повідомляє Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Зазначається, що воєнна розвідка України почала використовувати «народний супутник» з 24 вересня 2022 року. Відтоді Сили безпеки і оборони держави щодоби отримують необхідні розвіддані з космосу.

20230309-02-1.jpg

"За 5 місяців використання “ICEYE” співробітники ГУР МО України провели космічну радіолокаційну розвідку майже 1000 районів розташування підрозділів держави-агресора на тимчасово окупованих та інших територіях, що становили інтерес Збройних сил України", – повідомили у розвідці.

Читайте також: Супутник ICEYE залишиться у власності України і після закінчення терміну доступу до даних: усі деталі угоди та особливості технології

20230309-02-2.jpg

Упродовж цього часу ресурс космічного апарата дозволив виявити 360 наметів у місцях розташування російської окупаційної армії, а також 7321 об’єкт ворожої військової та спеціальної техніки.

20230309-02-3.jpg

Йдеться, зокрема, про:

20230309-02-5.jpg

"Завдяки можливостям “ICEYE” значна частина з цього переліку  знищена та відображена у щоденних зведеннях Генерального штабу ЗС України. Такі очі на орбіті дозволяють цілодобово та в будь-яку погоду виявляти й спалювати замасковану російську військову техніку, озброєння та особовий склад", – наголосили у ГУР МОУ.

Читайте також: Замість БПЛА – всевидющий супутник. Стали відомі результати проєкту "Народний Байрактар"

гур супутник втрати ворога розвідка ICEYE

Знак гривні
Знак гривні