"Українські диверсанти" у Брянській області: ФСБ планувало масштабну постановку, але несподівано з'явився РДК. Версія

Російський правозахисник і засновник проєкту Gulagu.net Владімір Осєчкін розповів отриману від свого джерела версію подій, які сталися у Брянській області 2 березня. Згідно з нею, операція з "українськими диверсантами" була розроблена російськими спецслужбами і мала розпочатися на годину чи дві пізніше, тож коли зайшло "невраховане ДРГ" (тобто "Російський добровольчий корпус"), спочатку вирішили, що операція почалася трохи раніше.

За словами джерела правозахисника, 2 березня Кремль запланував "напад під фальшивим прапором" у жорсткому форматі, що передбачав жертви серед дітей, взяття заручники, листівки, заклики до тероризму.

Про операцію знало дуже обмежене коло осіб, низка залучених до операції людей отримала попередні інструкції.

"Під "подію Х" розчистили галявину, тобто прибрали подалі підрозділи, які нічого не знали й могли ненароком полізти, куди не треба. Справжня ДРГ впала як цегла на голову: коридор розчищали під "своїх" терористів, а на годину-півтори раніше туди прийшов "Російський добровольчий корпус", — пояснюється на Gulagu.net.

Джерело правозахисника розповіло, що низка співробітників вирішила, що "почалося", і просто забезпечувала свої ділянки виконання завдань, переважно — з інформаційного супроводу. "Велика секретність, розбалансування координації управління та зайва старанність — суміш гримуча, в таких умовах у будь-кого пішли б збої", — зазначається на Gulagu.net.

"Поки в Службі розібралися, що це зовсім не запланована операція, ДРГ уже пішли дбайливо створеним нашими під "правильних терористів" коридором. Знову ж таки, все вказує, що їх чудово інструктували, а значить ті, хто керував операцією з того боку, мали повну інформацію про "рязанський цукор", що готується, на брянський мотив", — розповіли деталі на Gulagu.net.

Джерело Осєчкіна висловило припущення, що інформація могла потрапити "в чужі руки" через "гострі суперечності" у колі російських силовиків.

За його словами, "Російському добровольчому корпусу" у РФ тепер малюють «англо-сакський слід», оскільки «визнати за українськими службістами можливість проведення такого кидка — це означає себе підставити».

"Хаос, розгубленість. Не зовсім зрозуміло, що знають ті, хто реально влаштував цю операцію. У морозильниках напоготові були "трупи вбитих українських диверсантів". "Знаходити" їх уже не будуть, судячи з ситуації. Цивільним пощастило більше: там трупозаготівля цілком могла б проходити в онлайн-режимі. З огляду на пресрелізи про "безжально розстріляних дітей", все мало бути дуже жорстко. Пресрелізи вже були готові, про них уже знають більше людей, ніж можна собі дозволити, сподіваючись хоча б на натяк збереження секретності", — резюмує той, хто поділився інформацією з Осєчкіним.

брянська область рф РДК дрг провокації рф розвідка україни

Знак гривні
Знак гривні