Відео дня. Залізна танкова бригада відпрацьовує наступ на модернізованих Т-72

Танкісти Залізної бригади (батальйон комбата "Алькут") та бійці 22-го окремого батальйону спеціального призначення 101-ї окремої президентської бригади показали, як відпрацьовують бойове злагодження на східному фронті.

"Бойової підготовки не буває забагато. В першу чергу — тренувань наступальних дій. Особливо за крок до весни", – кажуть військові.

"Зверніть увагу на відремонтовані/нові танки Т-72АМТ", — прокоментував відео військовий блог MilitaryLand.net.

Як повідомляла АрміяInform, 24 лютого «Київський бронетанковий завод» передав ЗСУ чергову партію з п’яти одиниць відремонтованих танків Т-72. Підприємство Укроборонпрому модернізувало бойову техніку в рамках оборонного замовлення. Модернізація п’яти танків Т-72 тривала два місяці.

"Покращені його технічні характеристики, встановлено потужніший двигун  ― 840 кінських сил, покращена ходова частина ― гусениця танка Т-80. Нині машина має змогу за рахунок комплексу 9К120 проводити стрільбу  керованою ракетою «Комбат» на прицільну дальність 4 км. Покращені оглядові прилади та динамічний захист за рахунок системи «Ніж», ― повідомив директор ДП «Київський бронетанковий завод» Володимир Синявський.

"Попри те, що в повідомленнях не вказувалася назва модернізації, всі зовнішні ознаки вказують на те, що відбулася перша передача танків у версії Т-72АМТ", ― зазначив Мілітарний.

піхота контрнаступ зсу танки східний фронт

Знак гривні
Знак гривні