Потужне визнання українських військових розробників: систему Delta презентували на хакатоні НАТО

Українську систему ситуаційної обізнаності Delta презентували на змаганні з програмування НАТО TIDE Hackathon у Варшаві.

Про це повідомили у ГО "Аеророзвідка".

Зазначається, що мало хто у світі має досвід розбудови й використання таких систем в умовах повномасштабної війни.

Розробники Delta, офіцери Центру інновацій та розвитку оборонних технологій, розповіли союзникам про розвиток системи, переваги хмарного середовища для забезпечення ситуаційної обізнаності, особливості використання штучного інтелекту для розпізнавання об’єктів на фото та відео, а також інструменти кібербезпеки, що застосовуються для комплексного захисту системи та її користувачів.

332745962_561001802652659_6151538187792702436_n.jpg

Фото: ГО "Аеророзвідка"/Фейсбук

“Вивчені уроки треба застосовувати”, – каже одна з розробниць системи.

Delta від самого початку розроблялася відповідно до стандартів НАТО, що забезпечує її сумісність з аналогічними системами країн Альянсу. Система забезпечує повне розуміння ситуації на полі бою в режимі реального часу, об’єднує інформацію з різноманітних сенсорів та може працювати на будь-якому пристрої, де є інтернет-браузер.

"Команда розробників Delta неодноразово ставала переможцями NATO TIDE Hackathon та Tide Sprint. З початку повномасштабного вторгнення вони вже не просто беруть участь у змаганнях, а діляться досвідом з партнерами, щоб збільшувати внесок в загальну безпеку. І це без – перебільшення – потужне визнання українських військових розробників", – наголосили в ГО "Аеророзвідка".

Читайте також: Агентура, супутники, дрони — як "Дельта" поєднує різні дані й допомагає нищити ворога

Нагадаємо, у грудні 2022 року Україна представила Раді з консультацій, командування й управління НАТО і Групі армійських озброєнь Альянсу систему ситуаційної обізнаності "Дельта", завдяки якій відбувається координація військ у реальному часі.

Як інформують у Міноборони, система «Дельта» розробляється ЗСУ з 2016 року та була значно оновлена з початком повномасштабного вторгнення РФ в лютому 2022 року. Зараз система надає дані в режимі реального часу командирам на місцях і забезпечує швидкий і більш обґрунтований процес прийняття рішень шляхом інтеграції декількох джерел даних.

Хоча «Дельта» базується на стандартах НАТО та визнаних міжнародних стандартах, водночас у систему інтегровано безліч комерційних інноваційних рішень, для відповідності вимогам на полі бою.

аеророзвідка інновації delta НАТО українські розробки

Знак гривні
Знак гривні