ЗСУ знищили рідкісний російський комплекс РЕБ «Палантин-К»

Підрозділ аеророзвідки та артилеристи 128 окремої гірсько-штурмової бригади високоточним вогнем знищили російський комплекс радіоелектронної боротьби «Палантин-К» на запорізькому напрямку.

Про це повідомила пресслужба Сухопутних військ, оприлюднивши відповідне відео.

«Воїни 128 окремої гірсько-штурмової Закарпатської бригади знищили аналоговнєтний комплекс РЕБ «Палантин», – ідеться в повідомленні.

Російський комплекс уразили першим же влучанням. Як інформує "Мілітарний", це перше зафіксоване знищення ЗСУ комплексу РЕБ «Палантин-К». Машину уразили, імовірно, за допомогою високоточного боєприпасу M982 Excalibur. Вогонь по цілі корегував оператор українського БПЛА «Лелека-100».

Fo6OWxkWcAEAUAi.png

У РЕБ «Палантин-К» поцілили в момент, коли він був у транспортному положенні та не міг протидіяти безпілотнику.

Згодом аналітики Telegram-каналу «КіберБорошно» точно геолокували позицію (47.371581,35.437615) на запорізькому напрямку.

«Палантин-К» – одна з останніх розробок російського військово-промислового комплексу, прийнята на озброєння лише у 2019 році. Комплекс, змонтований на шасі чотиривісної вантажівки КамАЗ, призначений для придушення систем радіозв’язку, а також для ведення радіоелектронної розвідки. Можливості комплексу дозволяють «придушити» електронні системи противника в ультракороткохвильовому та короткохвильовому діапазонах.

Виробник комплексу – концерн «Созвездие» запевняє, що «Палантин» може створювати різні види перешкод для систем навігації та позбавити супротивника стільникового та транкінгового зв’язку. Комплексу приписують можливість завдання спрямованих атак, що здатні вивести з ладу радар ППО або систему управління військами.

Боротьба із ворожими БПЛА – одна з основних задач комплексу. Виробником зазначена дальність ефективного застосування проти БПЛА на відстані 20 кілометрів.

втрати ворога радіоелектронна боротьба реб знищена техніка

Знак гривні
Знак гривні