ЗСУ отримають українські безпілотники Raybird-3, здатні літати протягом доби і долати до 2500 км

У рамках проєкту «Армія дронів» придбали два безпілотні комплекси Raybird-3 українського виробництва. Ці безпілотники розраховані на дальню розвідку, здатні долати до 2500 км, залітати в тил ворога та працювати, попри радіоелектронну боротьбу.

Про це повідомив міністр цифрової трансформації Михайло Федоров.

"Поповнили Армію дронів двома потужними українськими комплексами Raybird-3. Вони долають до 2500 кілометрів, залітають в тил ворога та працюють, незважаючи на радіоелектронну боротьбу", – зазначив Федоров.

whatsapp-image-2021-03-06-at-08.19.32-1-1280x640.jpeg

Фото: skyeton.com

За словами міністра, Raybird-3 гарно проявив під час контрнаступу на Харківщині. "Окупанти намагалися збити дрон із комплексу БУКу біля Балаклії. Але не змогли. Raybird-3 не лише врятувався від атаки, а простежив за ворожим комплексом, який поїхав на перезарядку. Далі дрон передав координати артилеристам. А вони добре відпрацювали по складу боєприпасів окупантів",– розповів Федоров.

Федоров впевнений, що дрони Raybird-3 допоможуть ЗСУ під час майбутнього контрнаступу.

Безпілотний комплекс ACS-3 (Raybird-3) розробила українська компанія АВК «Скаетон». Він складається з безпілотника, переносної наземної станції керування, антени та катапульти. Під час одного польоту безпілотник може перебувати в повітрі добу.

Характеристики БПЛА Raybird-3:

У зоні дій засобів радіоелектронної боротьби ворога Raybird-3 продовжує летіти без GPS завдяки інерційній системі навігації.

українські бпла безпілотники розвідка

Знак гривні
Знак гривні