Як САУ CAESAR працюють на вугледарському напрямку (ФОТО, ВІДЕО)

На вугледарському напрямку журналістам показали роботу французьких артилерійських установок CAESAR.

Кадри з цими 155-мм артилерійські установки на Донеччині показали французькі журналісти, яких допустили до зони бойових дій, інформує "Мілітарний".

Французькі журналісти розповіли, що ці CAESAR належать артилеристам 55-й окремій артилерійській бригаді.

Район Вугледара є місцем одного з найзапекліших боїв в Україні. Військові ЗСУ намагаються перешкодити росіянам взяти це містечко.

photo_2023-02-04_17-10-01.jpg

Військові ЗСУ застосовують САУ CAESAR на Донеччині. Фото: lefigaro.fr

«Їхнє повсякденне життя полягає в тому, щоб стріляти, а потім ховатися у підземних укриттях площею всього кілька квадратних метрів, щоб захистити себе від відповідей росіян. На обличчях солдатів видно їхню знемогу. У Вугледарі майже не лишилося мешканців. Усі будинки перетворилися на руїни», – розповідають французькі журналісти.

Колісні самохідні артилерійські установки CAESAR Україна отримала від Франції, як військово-технічну допомогу для протистояння окупаційним військам Росії.

Застосування цих сучасних установок посилить вогневий вплив на російські сили, які намагаються наступати на цьому напрямку.

Заступник міського голови Максим Вербовський розповів, що росіяни не намагаються прорвати оборону Вугледара, а прагнуть оточити місто з двох сторін. За його словами, росіяни зруйнували Вугледар протягом восьми днів безперервних обстрілів.

«Місто зруйноване. Пошкоджені 100% будинків, вся інфраструктура міста також зруйнована», – повідомив він, додавши, що бої тривають кожного дня і що ЗСУ контролюють ситуацію.

битва за донбас caesar вугледар артилерія зсу

Знак гривні
Знак гривні