Росія готує масштабний наступ у найближчі 10 днів – FT

Упродовж наступних 10 днів Росія планує розпочати новий масштабний наступ.

Про це повідомляє Financial Times.

За словами неназваного радника української армії, Київ отримав "дуже надійні розвіддані про наміри" Росії знову розпочати атаку.

Метою російського наступу видання називає окупацію всього Донбасу. Повідомляється, що наступ російської армії може розпочатися в районах Кремінної та Лимана, де ЗС РФ вже кілька тижнів концентрують великі сили.

Крім того, FT відзначає, що Кремль нарощує свої війська на півдні Донецької області, перекидаючи додаткові війська у населені пункти навколо Маріуполя.

Видання пише, що агресор має намір розпочати наступ до того, як Україна отримає західні танки та озброєння.

Читайте також: Росія хоче виснажити Україну до прибуття західних танків, – The Spectator

Анонімний радник ЗСУ також повідомив FT, що наступ росіян, ймовірно, очолять елітні підрозділи.

"Це справжні механізовані бригади, навіть якщо вони менш боєздатні, ніж були на початку війни. Вони посилили повітряно-десантні та морські підрозділи. Це не водії автобусів та шкільні вчителі", – розповів він.

Водночас, як передає УП, голова Луганської обласної військової адміністрації Сергій Гайдай заявив в ефірі телеканалу Belsat, що новий наступ росіян у Луганській області можна очікувати в будь-який день після 15 лютого.

За словами очільника ОВА, влада бачить, що окупанти стягують все більше і більше резервів на цьому напрямку.

Також у Луганській і Донецькій областях фіксують дедалі більше техніки, яку росіяни, за словами Гайдая, "частково ховають десь у лісопосадках, частково закопують, а також більше будують укріплень, звідки намагатимуться робити наступ".

Очільник ОВА також зазначив, що загарбники підвозять боєкомплект, але витрачають його вже не так, як раніше, а значно економніше. Це, на його думку, теж свідчить про те, що росіяни готуються до повномасштабного наступу.

Гайдай також розповів, що двомісячні навчання мобілізованих росіян уже добігають кінця, і Росії знадобитися близько 10 днів, щоб перекинути їх в Україну і зібрати резерв для нового наступу.

Як передає Укрінформ, міністр оборони Олексій Резніков заявив, що Сили оборони очікують можливих наступів з боку Росії до символічної дати 24 лютого, однак закликав довіряти виключно офіційній інформації.

У фрагменті використано матеріали УП.

окупанти битва за донбас агресія рф наступ росії

Знак гривні
Знак гривні