Польща й інші країни не виключають ультиматуму МОК, якщо росіян і білорусів допустять на Олімпіаду-2024

Міністр спорту і туризму Польщі Каміль Бортничук заявив, що низка країн на чолі з його країною і Великою Британією ініціюють заходи щодо тиску на керівництво Міжнародного олімпійського комітету, якщо росіян і білорусів допустять до Олімпійських ігор у 2024 році.

Про це повідомляє Польське радіо.

«Ми вдаємося до низки заходів на міжнародній арені, йдеться тут про міністрів спорту 40 країн, які підписували звернення, щоби створити певний тиск на керівництво Міжнародного Олімпійського Комітету. Про деталі я поінформую вас, коли буде вже про що інформувати. Бо ситуація вимагає сьогодні, щоб спершу менше говорити. Основний тягар у цьому питанні лежить на Польщі та Великій Британії», – сказав Бортничук під час пресконференції.

Каміль Бортничук також не виключив висунення ультиматуму керівництву МОК, якщо воно дасть остаточну згоду на участь росіян і білорусів у змаганнях.

«Такий сценарій цілком реальний, однак я б не хотів, аби Польща була єдиною країною, що ставитиме такий ультиматум. Тут має бути створення ефективної коаліції країн, без яких організація Ігор була б неможливою».

Рада МОК оголосила в середу, що спортсмени з Росії та Білорусі зможуть виступати на турнірах, які проходять в Азії. Це відкриває їм шанс потрапити на Олімпійські ігри 2024 року у Франції. Керівництво організації додало, що жоден спортсмен не повинен бути відсторонений від змагань виключно на підставі паспорта.

Після російського вторгнення в Україну, яке почалося 24 лютого 2022 року, російські та білоруські спортсмени в багатьох видах спорту не допускаються до змагань. В інших випадках, наприклад у тенісі, вони можуть змагатися під нейтральним прапором.

британія польща мок війна спорт

Знак гривні
Знак гривні