Україна отримає спецтехніку Wisent 1 MC для прориву мінних полів (ФОТО)

Німецька та британська компанія надасть Україні спецтехніку Wisent 1 MC для прориву мінних полів.

Flensburger Fahrzeugbau Gesellschaft (FFG) та Pearson Engineering оголосили, що отримали контракт на постачання спецтехніки Україні, інформує "Мілітарний".

Устаткування складатиметься з броньованої машини підтримки Wisent 1 компанії FFG, оснащеної повнорозмірним мінним відвалом від Pearson Engineering.

Броньовані інженерні машини та мінні відвали були замовлені урядом Німеччини для України.

Збройні Сили України мають термінову потребу у засобах для прориву мінних полів.

Постачання планується завершити до кінця 2023 року. Кількість техніки та мінних відвалів не розкривається жодною з компаній.

Проте на сайті уряду ФРН, у списку майбутньої допомоги Україні, згадується про 42 «танки для розмінування».

Screenshot_1-33.jpg

Бронемашина для розмінування Wisent1 MC. Фото: Компанія FFG

Wisent 1 походить від машини, відомої як Armoured Recovery Vehicle 2000 або ARV 2000. По суті, це заснована на модифікованому корпусі основного бойового танка Leopard 1 зі знятою баштою, вона може вміщати різні системи залежно від ролі.

Розмінування є одним із найскладніших завдань у польових умовах. Щоб армії по всьому світу могли виконувати це завдання швидко, безпечно та надійно, FFG розробила систему розмінування Wisent 1 MC.

Крім того, Wisent 1 MC оснащений системою розмітки смуг, яка дозволяє наступним військам безпечно проходити через розчищені поля.

Балістичний захист відповідний до стандарту НАТО STANAG 4569 Level 5 та захист від мін Level 3 забезпечують максимально можливу безпеку екіпажу.

розмінування міни спецтехніка бронетехніка

Знак гривні
Знак гривні