"Імперська Росія: завоювання, геноцид і колонізація": у Брюсселі говоритимуть про розпад РФ

31 січня 2023 року з 9:30 до 18:30 у будівлі Європарламенту в Брюсселі відбудеться конференція "Імперська Росія: Завоювання, геноцид і колонізація. Перспективи деімперіалізації та деколонізації".

Про це повідомляють організатори заходу.

"Для багатьох, хто пережив російський гніт у минулому, війна в Україні може закінчитися лише тоді, коли Російська Федерація буде повністю відкинута і розгромлена. Щоб остаточно усунути загрозу миру, яку все ще становить Російська Федерація, міжнародна спільнота має домагатися рефедералізації російської держави.

Щоб розвинути цю ідею, представники ECR (Європейські консерватори та реформісти – правоцентристська політична група в Європарламенті) Анна Фотига та Косма Злотовський проведуть конференцію "Імперська Росія: Завоювання, геноцид і колонізація. Перспективи деімперіалізації та деколонізації", – йдеться у повідомленні.

Під час заходу будуть розглянуті такі теми, як "Імперська ідеологія (від Московії до "русского мира") та завоювання й експлуатація (від Івана Грозного до Владіміра Путіна)", "Вплив нападу Москви на Україну на нації та регіони в Російській Федерації", "Деімперіалізація та деколонізація. Тюрма народів після війни" та "Політика Заходу щодо Росії – за межами статус-кво".

Снимок экрана 2023-01-27 172353.png

"Царська, радянська чи путінська Росія не змінилася протягом століть. Вона керується тими ж імперськими інстинктами, повторюючи ту саму схему: завоювання, геноцид, колонізація, а потім намагається мовчки прийняти статус-кво, підкуповуючи міжнародну спільноту міражем економічного співробітництва або ілюзією величезного російського ринку. Наївно думати, що Російська Федерація може залишатися в тих самих конституційних і територіальних рамках.

Беручи до уваги національну та етнічну карту територій Російської Федерації, ми повинні обговорювати перспективи створення вільних і незалежних держав на пострадянському просторі, а також перспективи їхньої стабільності та процвітання. Міжнародне співтовариство зобов'язане підтримати права корінних народів, які в результаті російського завоювання і колонізації опинилися в межах кордонів Російської Федерації", – зазначають організатори.

У заході візьмуть участь активісти корінних народів РФ (будуть представлені Сибір, Ічкерія, Черкесія, Татарстан, Кубань, Башкортостан, Саха, Карелія та інші регіони), європейські політики, правозахисники та громадські діячі.

корінні народи рф розпад рф російська агресія імперіалізм

Знак гривні
Знак гривні