Нардеп Тищенко поїхав у Таїланд, його виключили зі "Слуги народу"

Народного депутата Миколу Тищенка виключили з партії "Слуга народу".

Про це повідомила голова партії СН Олена Шуляк.

"Керуючись положеннями п.9.1.22 статті 9 Статуту Партії «Слуга народу», ухвалила рішення про виключення народного депутата Миколи Тищенка з партії", – йдеться у повідомленні.

Рішенню партії передував скандал з поїздкою Тищенка до Таїланду. Інформацію про те, що нардеп на 11 місяці повномасштабного вторгнення Росії в Україну запланував у Бангкоку "зустріч з українською громадою", оприлюднило посольство України у Таїланді.

"Посольство запрошує вас на зустріч з народним депутатом України 9-ого скликання паном Миколою Тищенком для обговорення питань покращення взаємодії з представниками української громади в Королівстві Таїланд", – поінформувала пресслужба посольства у фейсбуці.

327553117_715960723312317_8007893051538981790_n.jpg

Фото: Михайло Ткач/Фейсбук

Українські користувачі соцмережі зустріли цей допис потужною хвилею критики та глузливих коментарів. "Вау. А що пан депутат робить в Таїланді? Коли і з якою місією прибув? До чи після заборони на виїзд?", "Ледве з Мукачівського котла живим вийшов – і тут знову в пекло. Кидає доля Колю", "Ви геть втратили зв'язок з реальністю?! Тищенко? Серйозно? Це ж наскільки треба не поважати професійних дипломатів, щоб тягнути його? Хто ініціював і окнув це свято життя?", "Дякуємо за таку можливість! Одне лише питання, Коля буде як завжди в камуфляжі?" – писали на сторінці посольства України у Таїланді обурені дописувачі, затегавши представників партії "Слуга народу" та Офісу президента.

Реакція на скандал була швидкою: буквально через кілька годин голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія написав, що "не всі розуміють, чим повинні займатися народні депутати під час війни" і що "партія готує "низку кадрових рішень": звільнення Тищенка з посади заступника голови фракції СН і виключення його з партії. "Впевнений, нікому не потрібно пояснювати, за що. Сподіваюся, після цього до всіх остаточно дійде, у чому полягає робота депутата воюючої країни", – написав Арахамія.

слуга народу виїзд за кордон тищенко таїланд скандал

Знак гривні
Знак гривні