Як сітка врятувала САУ Krab від російського “Ланцета” (ФОТО)

Російський баражуючий боєприпас не зміг завдати шкоди українській установці Krab, яка була під захистом звичайної металевої сітки.

Про це повідомляє "Мілітарний".

Окупанти намагалися уразити артилерійську установку за допомогою модернізованого ударного безпілотника «Ланцет».

На оприлюднених фотографіях у соціальній мережі видно, що бойова частина «Ланцета» спрацювала, але установка залишилася у строю. БПЛА «Ланцет» застряг у металівій сітці, яка була натягнута над САУ Krab польського виробництва.

MyCollages-15.jpg

Фото: Kriegsforscher. Колаж: mil.in.ua

Цей сучасний російський баражуючий боєприпас має Х-подібні крила. Бойова частина у БПЛА складає – залежно від версії – один або три кілограми.

«Ланцет» був вперше продемонстрований у 2019 році, його розробку та виробництво здійснює ZALA AERO, що входить у «Концерн Калашников». У грудні 2022 року демонструвалися модернізовані зразки, які схожі з БПЛА, який й застряг у сітці.

Серед заявлених на папері характеристик: швидкість до 110 км/год, час польоту до 30 хвилин у версії «Ланцет-1» та 40 хвилин для версії «Ланцет-3». Вага бойової частини 1 кг та 3 кг, максимальна злітна вага 5 та 12 кг відповідно.

Спеціальні захисні сітки від ударних безпілотників використовують також українські розрахунки американських гаубиць М777.

Український мілітарний центр зазначає, що металева сітка може врятувати бойову машину тільки якщо її правильно розгорнути. Бойові дії показали, що у деяких випадках сітка не рятує артилерійські установки, якщо не закриває машину з усіх боків можливого удару.

зсу захист техніки ланцет сау краб

Знак гривні
Знак гривні