Росіяни посилюють свою найслабшу ланку – логістику: що цьому можна протиставити

Український військовий офіцер в запасі Tatarigami_UA пише про те, як росіяни адаптуються до логістичних обмежень і як цьому протидіяти. Наводимо переклад треду.

Після низки серйозних поразок восени 2022 року російські окупаційні війська зіткнулися з серйозними логістичними обмеженнями, але вони змогли адаптуватися, що також вимагатиме від України та її союзників складніших рішень.

Під час звільнення Херсона російські окупаційні війська продовжували використовувати залізничну станцію Мирне та прилеглі об'єкти для забезпечення безперервної логістичної підтримки всього херсонського угруповання армій.

Fmrrq_jXgAE-SVN.png

Станція Мирне приймала кілька потягів на день, завантажених боєприпасами, технікою та військовими. Деякі з цих запасів зберігалися на об'єктах навколо станції. Як тільки вони опинилися в межах досяжності українських військ, ці об'єкти були зруйновані.

Fmrr5TQXkAcMfgh1.png

Хоча пошкодження виявилися не такими значними, як очікувалося, російські окупаційні війська були змушені залишити свої основні шляхи постачання і перемістити їх далі на південь.

Сокологірне – невелике село, розташоване прямо на кордоні між Херсонською та Запорізькою областями. На жаль, воно перебуває поза межами будь-яких ефективних засобів, які Україна може використати для встановлення постійного вогневого контролю над цією територією.

Fmrsn0KXkAA25yn1.png

Майте на увазі, що не завжди можливо вести вогонь з HIMARS з краю радіуса дії – навіть якщо здається, що ціль міститься в межах досяжності, є інші деталі, про які незалежний спостерігач може не знати:

Fmrs1J8XoAAWVUY1.png

Через Сокологірне російська окупаційна армія переміщує транспортні засоби, особовий склад, вантажі та будівельні матеріали між Запорізькою, Кримською та Херсонською областями. Для полегшення логістичних обмежень вони активно використовують цивільні вантажівки.

FmrtMYjWQAEo3dQ1.png

Деякі вантажі перевозять у транспортних контейнерах цивільними вантажівками, що ускладнює визначення того, чи є вони боєприпасами, сухпайками або будівельними матеріалами:

FmrtUdxXoAM1Jfw11.png

Станція Сокологірне залишається завантаженою, попри те, що основні бойові дії зараз ведуться на Сході.

FmrtdGGXoAAJGxV22.png

Поки Україна не отримає достатньо сил і засобів для завдання глибинних ударів, росіяни триматимуть свої головні логістичні центри трохи осторонь від найдалекобійнішої зброї, яку Україна має у значній кількості.

Найкращий спосіб тримати Росію подалі від України – це продовжувати витісняти російські логістичні маршрути з України, рятуючи життя тисяч українських солдатів.

логістика рф протидія рф окуповані території

Знак гривні
Знак гривні