Падіння гвинтокрила у Броварах: загинуло вище керівництво МВС, зокрема міністр Монастирський

Сьогодні вранці, 18 січня, у Броварах розбився гвинтокрил ДСНС. Внаслідок авіакатастрофи загинуло керівництво МВС: міністр Денис Монастирський, перший заступник міністра Євген Єнін та державний секретар МВС Юрій Лубкович.

Про це повідомив керівник Нацполіції Ігор Клименко.

"Сьогодні вранці, 18 січня, у Броварах розбився гвинтокрил ДСНС. Внаслідок авіакатастрофи загинуло керівництво МВС: міністр, перший заступник міністра та державний секретар.

Всього наразі відомо про 16 загиблих, з них 2 дітей. З них 9 перебували на борту гвинтокрила.

22 потерпілих перебувають в лікарні, з яких 10 дітей.

На місці працюють всі профільні та спеціалізовані служби. Триває огляд місця події", – йдеться у повідомленні.

780x575.jpg

Як повідомив голова Київської ОВА Олексій Кулеба, гвинтокрил впав поруч із дитячим садком та житловим будинком. Під час трагедії у садку перебували діти та співробітники закладу.

Доповнено

Заступник керівника ОП Кирило Тимошенко повідомив, що керівництво МВС летіло на гвинтокрилі у відрядження в одну з "гарячих" точок країни.

У ДСНС розповіли, що екіпаж гелікоптера був підготовлений і мав необхідні години нальотів:

"Вертоліт ДСНС ЕС-225 (бортовий номер 54) неодноразово залучався до виконання завдань із транспортування особового складу до місць виникнення надзвичайних ситуацій. Серед авіаційних суден системи МВС цей борт найчастіше використовувався з огляду на можливість одночасно перевозити достатню кількість людей. Екіпаж судна був підготовлений до виконання завдань при складних умовах, мав необхідну кількість годин нальотів саме на вертольотах ЕС-225".

Слідчі Служби безпеки України розпочали досудове розслідування за фактом падіння гелікоптера у Броварах Київської області.

Наразі розглядаються декілька версій трагедії, серед яких:

У ДСНС повідомили, що станом на 15:45 у м. Бровари пошуково-рятувальні роботи завершено. За уточненою інформацією, всього загинуло 14 осіб, з них 1 дитина, постраждало 25 осіб, з них 11 дітей.

мвс катастрофа Бровари

Знак гривні
Знак гривні