БТР Bulldog, танки, гаубиці: що надає Україні Британія у рекордному пакеті військової допомоги

Міністр оборони Великої Британії Бен Воллес у понеділок, 16 січня, оголосив про надання Україні найбільшого на сьогодні пакета військової допомоги.

Про це повідомляє Liga.net.

Виступаючи в британському парламенті, міністр повідомив, що до складу цього пакета входитимуть не тільки танки й гаубиці, а й бронетранспортери FV430 Mk3 Bulldog.

Він підтвердив, що Україна отримає танкову роту Challenger 2, три десятки самохідних артилерійських установок AS90, сотню одиниць бронетехніки, десятки БПЛА.

Також у пакет увійдуть 100 000 артилерійських снарядів, сотня вдосконалених ракет, запчастини та інше обладнання.

Воллес попередив, що партнери України мають негайно посилити колективні зусилля, щоб збільшити економічний і військовий тиск на російський режим.

Він сказав, що Росія планує наступ і не збирається зважати на людські жертви.

"Сьогоднішній пакет допоможе прискорити завершення путінської окупації з усією її жорстокістю та дозволить Україні зберегти у 2023 році та надалі, якщо буде потрібно, динаміку за підтримки міжнародної спільноти, яка, як ніколи, рішуче налаштована на те, щоб путінське незаконне та неспровоковане вторгнення провалилося", – сказав британський міністр.

Bulldog-scaled.jpg

FV430 Bulldog. Фото: mil.in.ua

Як інформує "Мілітарний", FV430 Mk.3 Bulldog є модернізованим варіантом бронетранспортера британської армії FV430. Створений компанією BAE Systems для місії британських військових в Іраку у 2006 році. БТР отримав динамічний від компанії Rafael та протимінний захист. Також на машині оновили дизельний двигун та рульовий механізм. При тому вага зросла до 15,3 т.

FV430 – платформа для низки бронемашин армії Великої Британії. Перебуває в експлуатації з 1960-их років. Найпоширеніша машина – БТР FV432.

Екіпаж FV432 нараховує двох осіб. Місткість десантного відділення – 8 бійців. Вага – 13 т. Озброєння БТР зазвичай складається з одного 7,62 мм кулемета.

військова допомога західна зброя україна-британія

Знак гривні
Знак гривні