З України видворяють громадянина Росії, який написав у паспорті "Путін-х..ло"

12 січня працівники ДМС винесли рішення про примусове видворення громадянина Росії, який перевищив термін перебування в Україні. Водночас службовці відмовилися приймати документи на отримання захисту. Чоловік є етнічним українцем, однак має російський паспорт та не зміг від нього відмовитися.

Про це повідомив адвокат Олексій Скорбач, інформує zmina.info.

6 січня 2023 року на Київщині чоловіка виявили прикордонники, оскільки той перевищив термін перебування в Україні. Щоб довести, що він не ворог, Роман розмалював свій закордонний паспорт українською символікою та написав нецензурні висловлювання на адресу президента РФ.

324261237_563235508999972_4281230147987641435_n.jpg

У своєму закордонному паспорті він намалював прапор України з написом “Україна понад усе” та написав слова відомої промовки про Путіна. А графу “громадянство” – закреслив.

“Хлопець не просто заради розваги 24 лютого 2022 року розмалював паспорт, а тому, що був громадянином України, понад 15 років живе в Україні, проте міграційна служба позбавила його громадянства нашої країни, адже він не зміг відмовитися від російського (необхідно було їхати у Росію)”, – зазначає Скорбач. 

В Україні у Романа батько та дочка, які є громадянами України, а сам він – етнічний українець. Проте Міграційна служба України винесла рішення про примусове видворення Романа, а згодом відмовилася приймати документи на отримання захисту. Як наголошує адвокат, працівники ДМС зробили процедуру з порушенням усіх вимог – усно.

Своєю чергою працівники ДМС заявляють, що не можуть прийняти заяву від іноземця, це нібито є порушенням законодавства. 

“Заява приймається у трьох випадках: якщо заявник прибув на територію України – протягом 5 робочих днів, якщо нелегально перетнув державний кордон – без зволікань або перебуває в Україні на законних підставах”, – зазначають у службі.

Насамкінець адвокат додає, що Роман декілька разів намагався вступили до тероборони або лав ЗСУ, але його не взяли саме через незрозумілі документи – розмальований паспорт та тимчасове посвідчення громадянина України, яке скасувала міграційна служба. 

прикордонники міграційна служба депортація

Знак гривні
Знак гривні