Німеччина обіцяє передати Україні 300 тисяч боєприпасів до зенітних установок Gepard

До середини наступного року Німеччина передасть Україні 300 тисяч боєприпасів до ЗСУ Gepard.

Про це повідомив голова ради директорів Rheinmetall Армін Паппергер в інтерв’ю виданню Bild, інформує "Мілітарний".

Він наголосив, що виробництво першої партії боєприпасів має бути завершене у червні-липні.

“Ми завершимо виробництво першої партії (траншу, – ред.) боєприпасів у червні-липні. До середини наступного року ми поставимо в Україну 300 тис. боєприпасів. Це дуже багато, тому будемо сподіватися, що українська проблема боєприпасів для Gepard буде вирішена“, – сказав Армін Паппергер, відповідаючи на питання журналіста щодо постачання Україні боєприпасів.

FgidHI7XwAA0Hjp.jpg

Gepard український військових. Фото: Bild

Нагадаємо, на озброєнні Збройних сил Україні стоїть 30 установок Gepard (у грудні 2022 року Німеччина повідомила, що передасть Україні ще 7 ЗСУ Gepard).

Однак одразу після того, як з’явилася інформація про передачу цієї техніки Україні, гостро стало питання поповнення кількості боєприпасів для них. Це пов’язано з тим, що Швейцарія, як країна-виробник боєприпасів, не хоче давати дозвіл на передачу їх в Україну.

У кінці листопада 2022 року стало відомо, що Rheinmetall після придбання іспанського виробника боєприпасів Expal Systems SA планує налагодити там виробництво 35-мм боєприпасів до зенітних установок Gepard. Вартість угоди склала 1,2 млрд євро.

Після підписання контракту наголосили, що виробництво боєприпасів стане одним з найважливіших напрямків для Rheinmetall у найближчі роки.

За словами голови правління Rheinmetall Арміна Паппергера, Expal може виробляти від 250 000 до 300 000 артилерійських снарядів на рік. Сама ж Rheinmetall має потужність близько 80 000.

Крім того, Україна працює над передачею боєприпасів до зенітних установок з Бразилії.

Знак гривні
Знак гривні