Українська держава не має претензій до діяльності Андрія Портнова?

За повідомленням адвоката Ігоря Голованя ( що представляє інтереси Петра Порошенка ), поліція закрила кримінальне провадження щодо Портнова "у зв'язку з відсутністю в діянні складу кримінального правопорушення".

Андрій Портнов, заступник голови адміністрації президента Януковича, з 2021 року знаходиться під санкціями США за те що він "культивував в українській системі правосуддя хабарництво, був відомий як «судовий рішала», використовував свій вплив для купівлі судових рішень. У 2019 році він вживав заходів щодо взяття під контроль української судової системи і розставляв лояльних йому людей на високі посади."

Крім того, з 2019 року після повернення в Україну (звідки він утік після Революції гідності у 2014 році і деякий час жив у Москві) він був головним публічним адвокатом та ідеологом скасування результатів революції 2014 року та повернення України в сферу впливу Росії.

Маючи великий вплив на силові органи, в тому числі на ДБР, Андрій Портнов спричинив суттєву шкоду обороноздатності України: з його подачі, серед іншого, ДБР на підставі рішення Печерського суду отримало доступ до секретних документів Генерального штабу Збройних Сил України, зокрема до Замислу нарощування бойової служби у Чорноморській операційній зоні та ведення стабілізаційних дій в Азовській операційній зоні. Не виключено, що він ініціював ще декілька серій кримінальних справ, що підірвали спроможності українських збройних сил, таких як справи щодо ППО (справа клістронів).

Також, існує багато підстав припускати, що Портнов був одним із ключових агентів Росії з підготовки широкомасштабного нападу на Україну який почався в лютому 2022 року. Портнов втік з України влітку 2022 року, хоча і підпадав під обмеження щодо виїзду за кордон. Прикордонники відмовились розкривати підстави виїзду Портнова.


Ігор Головань натякає, що справи проти Портнова закривають через Олега Татарова, який має суттєвий вплив на правоохоронні органи. Татаров є своєрідним Портновим-2 - він так само є заступником голови офісу президента, і схожим чином намагається впливати на силові структури і судову владу, як робив його приятель Андрій Портнов.

У повідомленні Голованя найбільш небезпечним є момент, що начебто слідчі Нацполіції отримали листи про відсутність претензій до Портнова з боку Офісу Генерального прокурора, ДБР, МВС, МЗС, НАБУ, Бюро економічної безпеки України, СБУ, Вищої ради правосуддя, НАЗК і Центральної виборчої комісії.

Наявність таких листів по відношенню до особи, що знаходиться під санкціями США за корупційні діяння, говорить або про низький професіоналізм вказаних органів, або про неприпустимо великий вплив на них з боку Офісу президента України.

росія агенти впливу портнов

Знак гривні
Знак гривні