Захисники Соледара показали наживо, що відбувається в місті і як пересуваються групи окупантів (ВІДЕО)

Захисники Соледара виклали у твіттері відеозвіт про ситуацію у місті станом на ранок 11 січня. "Ситуація контрольована, всі рубежі збережені", – повідомили вони.

"Не ведіться на заяви, які зараз розганяють цілі ботоферми і кошмарять ваш спокій, не дають спокійно жити.

Ситуація в Соледарі вкрай складна з точки зору щільності вогню і боїв, незрозуміло, як себе почувають місцеві жителі, які залишаються на нинішній момент у місті, їх тут є достатньо.

Але ніякої істерики, ніяких ультиматумів про капітуляцію чи здачу в полон, ніякої суєти у діях ЗСУ. Все послідовно, кожен займається своєю справою. Тримаємо ситуацію наразі під контролем", – каже на відео військовий ЗСУ з позивним "Мадяр".

Сьогодні речник Східного угрупування ЗСУ Сергій Череватий у коментарі "Суспільному" спростував заяви російських військових про захоплення Соледара.

"Росіяни кажуть, що Соледар під їхнім контролем, це неправда. Деталі, у зведенні Генштабу, чекайте", — сказав він.

Вночі пресслужба власника ПВК "Вагнер" Пригожина опублікувала фото нібито з соляної шахти Соледара та повідомила, що буцімто вся територія міста взята під контроль їхніми бійцями.

В Управлінні стратегічних комунікацій ЗСУ назвали цю інформацію ворожою інформаційно-психологічною операцією, спрямованою на внутрішню аудиторію РФ.

Аналітики Інституту вивчення війни (ISW) також повідомили, що російські війська не захопили Соледар, але навіть у випадку його захоплення Бахмут не опиниться в оточенні.

битва за донбас зсу соледар

Знак гривні
Знак гривні