Знищують ворога ракетами з лазерним наведенням: Німеччина передала Україні установки APKWS. ВІДЕО

Дуже важливе й очікуване поповнення є в новому пакеті допомоги від Німеччини. Йдеться про пікапи з ракетними установками APKWS.

Про це пише Новинарня з посиланням на Defense Express.

APKWS – Advanced Precision Kill Weapon Systems – це високоточні ракети з напівактивною лазерною системою наведення, за допомогою якої модернізували 70-мм некерований реактивний снаряд Hydra 70. Ці ракети спершу призначалися для авіації, але можуть бути встановлені на легкий колісний транспорт, як і у випадку для ЗСУ – на звичайні пікапи. На транспорті також розташовують прицільну станцію.

Усього німецьке міноборони передає Україні 20 таких пікапів. Перед передачею Україні ці машини додатково пройшли спеціальні випробування, під час яких відпрацьовували знищення БПЛА, таких як “Орлан-10” та “Ланцет”. При цьому APKWS продемонстрував 100% ефективність – для знищення п’яти цілей знадобилося лише п’ять ракет.

Окрім знищення повітряних цілей, APKWS може знищувати й наземні об’єкти – і під час розробки це й було головним завданням. У тестуванні вони продемонстрували високу ефективність щодо знищення легкоброньованих об’єктів, зокрема БМП, не кажучи вже про стаціонарні позиції на кшталт ДОТів.

За офіційними даними, дальність пуску APKWS з гелікоптерів становить до 5 км. У випадку пуску з землі ця відстань може бути трохи меншою – ймовірно, 3-4 км. При цьому підсвічування цілі можливо здійснювати й з БПЛА або з виносної станції передового навідника.

Нагадаємо, що серед переданої Німеччиною в черговому пакеті військової допомоги Україні є також броньовані евакуаційні машини, тягач М1070 Ошкош, 63 пікапи, 8 розвідувальних безпілотників тощо.

німеччина війна допомога заходу зброя для України

Знак гривні
Знак гривні