"Морські мощі". Автор книги про військовий флот іронізує з походу російського фрегата "Адмірал Горшков"

"Стрясання морськими мощами". Автор ТЕКСТІВ Максим Паламарчук у своєму профілі іронічно відгукується про похід в Атлантичний океан, Середземне море та Індійський океан найновішого російського фрегата "Адмірал Горшков". Паламарчук також є автором книги про військовий флот "Військово-морська міць та її межі".

Напередодні президент РФ Владімір Путін з великою помпою провів у похід цей корабель, озброєний гіперзвуковими ракетами "Циркон". Після цього колишній президент РФ Дмитро Медведєв одразу взявся зловтішатися з країн НАТО та погрожувати їм: мовляв, "Горшков" прямує до берегів річки Потомак (там розташований Вашингтон) та "приведе до тями будь-кого, хто становитиме загрозу Росії та її союзникам". Медведєв також похваляється дальністю та швидкістю ракет "Циркон", якими озброєний корабель.

Чи й справді "Адмірал Горшков" є такою грізною силою, як хотілося б керівництву РФ?

Шукаючи відповідь на це запитання, Максим Паламарчук виділяє кілька ключових моментів. Далі пряма мова:

1) В похід піде один фрегат (тобто клас корабля, п'ятий після авіаносців, універсальних десантних кораблів, крейсерів та есмінців). Правда, наймовірніше з ним рухатиметься допоміжне судно (про всяк випадок).

2) Один корабель у принципі не воїн, якщо це не боротьба з сомалійськими піратами. Без прикриття авіацією це "платформа для одного залпу".

3) "Адмірал Горшков" будувався 12 років. За менший час французи й італійці побудували по 8 фрегатів такого розміру для себе + ще по два для Єгипту (3 одиниці) та Марокко (1 корабель). Аби не надто знущатися з ворога, навіть не згадую про кораблебудування Китаю.

"Тут би не ганьбитися, але парадигма "Мы великие" уперто штовхає до ходульного пафосу навіть там, де краще промовчати", – підсумовує Паламарчук.

пропаганда флот рф

Знак гривні
Знак гривні